PRED UTAKMICU SEZONE / Šibenikov kružni tok: Cvitanović smijenjen, otišao i najbolji igrač, a na klupu stiže poznato lice

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Sve ove rošade odvijaju se u Šibeniku pred možda i najbitniju utakmicu sezone. Naime, Šibenik u nedjelju ide u goste posljednjeplasiranoj Gorici te bi Narančaste poraz u tom susretu gurnuo još dublje u ionako grčevitoj borbi za ostanak

31.1.2023.
16:30
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Drugo proljetno kolo je iza nas, a dočekali smo i prvu HNL smjenu u novoj godini. Nakon pet uzastopnih poraza i čak devet utakmica bez pobjede Šibenik je odlučio raskinuti ugovor s trenerom Mariom Cvitanovićem.

Iako su Šibenčani u novoj polusezoni izgledali znatno bolje nego u prvom dijelu, a dva poraza, od Hajduka i Rijeke, doživjeli više spletom nesretnih okolnosti novi vlasnik Željko Karajica nije imao strpljenja te se odlučio na promjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Ples milijuna /

Koliko vrijedi HNL? Dinamo iznad 100 milijuna, a najjeftinija momčad ima briljantnu sezonu

Image
Ples milijuna /

Koliko vrijedi HNL? Dinamo iznad 100 milijuna, a najjeftinija momčad ima briljantnu sezonu

Odlazak Ivana Delića

Ako se i naslućivalo da bi Cvitanović mogao uskoro postati bivši, pomalo je čudna odluka Šibenika da umjesto njega na klupu ponovno posjedne Damira Čanadija. Naime, upravo njega je u rujnu 2022. zamijenio Cvitanović.

No ni to nije sve, jer su Narančasti doživjeli i jednu veliku promjenu koja će značajno oslabiti njihov kadar. Ivan Delić, najbolji strijelac Šibenika u ovoj sezoni, otišao je u Italiju te potpisao za Cosenze, posljednjeplasiranu momčad Serie B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rošade na Šubićevcu

Osim što je strijelac tri pogotka, Delić je bio i čovjek kreacije te objektivno najbolji igrač kluba sa Šubićevca. Nisu poznati detalji tog transfera no prema pisanju Sportskih novosti, nekoliko bi igrača trebalo krenuti u suprotnom smjeru.

Sve ove rošade odvijaju se u Šibeniku pred možda i najbitniju utakmicu sezone. Naime, Šibenik u nedjelju ide u goste posljednjeplasiranoj Gorici te bi Narančaste poraz u tom susretu gurnuo još dublje u ionako grčevitoj borbi za ostanak.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo