VELIKE POBJEDE U SERIE A / Juventus uzeo tri boda protiv Bologne, a Roma utrpala četiri komada Atalanti

Image
Foto: Profimedia

Atalanta je ostala treća na ljestvici, šest bodova iza vodećeg Intera, dok je Roma preskočila Fiorentinu i sada je peta

18.12.2021.
20:56
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Juventusa pobijedili su na gostovanju u Bologni sa 2-0 (1-0) u dvoboju 18. kola Serie A i tako došli do treće pobjede u zadnja četiri ligaška nastupa.

Već u 6. minuti je nakon odlične akcije španjolski napadač Alvaro Morata zakucao loptu pod gredu za vodstvo Juventusa. Gosti su pobjedu potvrdili u 69. minuti, kad se Morata našao u ulozi asistenta, a strijelac je bio Kolumbijac Juan Cuadrado.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roma slavila protiv Atalante

U prvoj subotnjoj utakmici nogometaši Rome slavili su u Bergamu 4-1 protiv Atalante, čime je stao uspješan ligaški niz domaćina. Atalanta je prije ove utakmice imala šest prvenstvenih pobjeda u nizu, ali je ovakvim rezultatom nastavljen i neuvjerljiv domaći niz Atalante u Serie A. U Bergamu Atalanta ima tri pobjede, tri remija i čak tri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je šokiran već u 1. minuti kada je loptu u mrežu doslovno ugurao Tammy Abraham. Tek što su se domaći igrači donekle oporavili od takvog starta uslijedio je drugi pogodak Rome. U 27. minuti je lijepu akciju gostiju golom za 2-0 okrunio Zaniolo.

Ipak, u pravom trenutku je Atalanta uhvatila rezultatski priključak te je Cristanteu u sudačkoj nadoknadi prvog dijela upisan autogol za 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAOSTALA UTAKMICA /

Villarreal nokautirao Atalantu iz Lige prvaka, momčad iz Bergama sad je prijetnja Dinamu

Image
ZAOSTALA UTAKMICA /

Villarreal nokautirao Atalantu iz Lige prvaka, momčad iz Bergama sad je prijetnja Dinamu

Atalanta i dalje treća na ljestvici

Atalanta je u nastavku žestoko pritisnula, a postigla je i pogodak u 68. minuti (Zapata) koji je poništen zbog zaleđa. Samo četiri minute kasnije na drugoj strani je sve bilo regularno, a nakon prekida najbolje se snašao Smalling koji je ponovno odveo Romu na plus od dva pogotka (3-1). Utakmica je riješena u 82. minuti kada je za 4-1 pogodio Abraham, drugi put na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić počeo je utakmicu za Atalantu te je igrao do 64. minute.

Atalanta je ostala treća na ljestvici, šest bodova iza vodećeg Intera, dok je Roma preskočila Fiorentinu i sada je peta sa 31 bodom, koliko ih ima i šestoplasirani Juventus. Bologna je na desetoj poziciji sa 24 boda. U subotu će još igrati Cagliari i Udinese (20.45 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo