PRVE REAKCIJE /

Jakirović ne skriva sreću: 'Nismo dopustili ništa ekstremno'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Reakcija nakon velikog uspjeha

28.8.2024.
22:11
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

 Trener hrvatskog nogometnog prvaka Dinama Sergej Jakirović razumljivo je bio vrlo zadovoljan igrom svoje momčadi i 2-0 pobjedom protiv Qarabaga u Bakuu kojom je zagrebački klub po deveti put osigurao nastup u Ligi prvaka.

Image
PLAVI U LP /

Zajec se oglasio: 'Želim da Jakirović sruši moj trenerski rekord'

Image
PLAVI U LP /

Zajec se oglasio: 'Želim da Jakirović sruši moj trenerski rekord'

"Čestitao bih dečkima na taktički sjajnoj utakmici. U niti jednom trenutku nismo dopustili ništa ekstremno kao u Zagrebu. Puno smo bili stabilniji u fazi obrane, puno bolje popunjavali međuprostore. Naravno da je bilo bitno izdržati početni pritisak što je sasvim razumljivo jer je Qarabag krenuo po brzi gol. Dapače, mi smo poslije i poveli i naravno da si poslije puno mirniji i mentalno je bilo lakše igrati. Tražili smo od Petkovića i Kulenovića da što više kontroliraju Romaa jer on je izvor njihovih akcija, isto tako smo morali kontrolirati Zoubira i Benziju iza naših leđa, pokušavali smo ih usmjeravati na desno, ali oni su pokzali kako su i s te strane kvalitetni. Vezna linija je isto danas odigrala kvalitetnu utakmicu. Osjetio sam da je gotovo kad smo zabili drugi gol", kazao je Jakirović za Arenasport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje ima li kakvih želja uoči ždrijeba koji će se održati u četvrtak, Jakirović je kratko rekao:

"Bez obzira protiv koga ćemo igrati - treba uživati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo je u Bakuu potvrdio 3-0 pobjedu iz Zagreba otprije osam dana te se s ukupnih 5-0 plasirao u Ligu prvaka, a u obje je utakmice strijelac prvog gola bio Marko Pjaca.

"Mislim da smo danas odigrali čak i bolju utakmicu nego u Zagrebu, dali smo im manje prilika za šanse, postigli smo lijep pogodak, a usto nismo primili gol što je jako dobra stvar. Da nam je netko rekao da će ukupno biti 5-0... to je čudo. Znali smo da je Qarabag ozbiljna ekipa i da nam može zabiti tri gola, zato smo u utakmicu ušli s respektom prema njima", izjavio je Pjaca koji također nije imao posebnih želja vezano uz ždrijeb Lige prvaka:

"To je natjecanje kojem se možemo veseliti i mi i navijači. Doći će atraktivni suparnici, bit će atraktivne utakmice. Bit će užitak i igrati i gledati, mi ćemo sigurno morati igrati i bolje jer će protivnici biti jaki. Slabih nema".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet je odličnu utakmicu u veznoj liniji odigrao Petar Sučić:

"Ovo je velika stvar za nas. Osobno sam kao mali sanjao igrati Ligu prvaka i sada je san ostvaren. Nitko ne može biti sretniji od nas. Došli smo ovdje s ciljem, znali smo što želimo i to je rezultiralo ukupnom pobjedom. Cilj mi je što više doprinijeti momčadi, dobro smo se branili, dobro smo im parirali i nisu stvorili niti jednu čistu šansu. Još nismo svjesni rezultata koji smo napravili i trebamo proslaviti večeras, a onda se okrećemo dalje prvenstvu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Siguran u obje utakmice na vratima Dinama bio je Ivan Nevistić:

"Najbitnije je da ekipa igra dobro. Kad kažete da je ukupno bilo 5-0 rekli bi da je bilo lagano, ali svi koji su gledali utakmice znaju da nije bilo tako. Najbitniji je bio ulazak u utakmicu, u prvih 15-ak minuta smo osjetili da smo kvalitetniji. Odigrali smo zrelu natjecateljsku utakmicu. Želje za ždijeb? Nije bitno koga ćemo dobiti..."

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo