Zlo je pobijedilo? Prvi čovjek nogometa priznao poraz!

Prema mišljenju predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera varalice u nogometu nemoguće je zaustaviti.

7.2.2013.
17:05
VOYO logo

Oglasio se Blatter na press-konferenciji u Nouakchottu u Mauretaniji odakle je komentirao nedavnu objavu Europola (Europski policijski ured) kako je pod sumnjom u namještanje oko 680 utakmica diljem svijeta, uključujući kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, Europsko prvenstvo, kao i utakmice Lige prvaka.

"Ovo je igra, a u igri uvijek ima varalica. Varanje nikad neće biti zaustavljeno", rekao je Blatter koji se u Africi nalazi na četverodnevnoj turneji tijekom koje će nazočiti na nedjeljnom finalu Afričkog kupa nacija u Južnoafričkoj Republici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo da postoje utakmice kojima je manipulirano i isto tako znamo da je jako teško detektirati organizacije koje stoje iza toga, a posebice varalice. To je ozbiljna opasnost. Ako su utakmice namještene, tada više ne postoji interes za gledanje nogometa."

Samo dan ranije i FIFA-e su lansirali web-stranicu koja omogućuje pojedincima da daju anonimne prijave svake korupcije i pokušaja namještanja u nogometu, u koje su upleteni bilo suci, bilo sami igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo