SENZACIONALNI HRVAT PRIČA JE DANA U ITALIJI: / Povukao dva nevjerojatna poteza i srušio moćnu Atalantu usred Bergama

Image
Foto: Profimedia

'Gasp je za mene sve na nogometnoj razini, a na ljudskoj me razini naučio i tako divnim vrijednostima'

28.11.2020.
23:33
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Verone, koje vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, iznenađujuće su kao gosti večeras u Bergamu svladali jaku Atalantu s 2:0 (0:0) i postali, uz Benevento koji je ranije tijekom večeri otkinuo bod Juventusu, priča dana u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
JUVENTUS PODCIJENIO MOMČAD IZ DONJEG DOMA I KIKSAO: /

U 10. minuti sve je u Beneventu stalo

Image
JUVENTUS PODCIJENIO MOMČAD IZ DONJEG DOMA I KIKSAO: /

U 10. minuti sve je u Beneventu stalo

"Što Ivan Jurić radi s Veronom ove sezone još je impresivnije nego prošle sezone. Do sad igraju bolje nego što su u prošloj igrali, unatoč što su izgubili Ambrata, Rrahmanija i Kumbulla. Jako impresivno", slažu se nogometni fanovi na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golovi pali u posljednjih pola sata

Nakon što domaći nisu iskoristili nekoliko izglednih prilika za pogodak, kazna ih je dostigla u posljednjih pola sata. Prvo je Veloso (62-11m) iskoristio kazneni udarac nakon prekršaja Toloija, da bi Zaccagni (83) pred kraj dvoboja iz protunapada potvrdio pobjedu Verone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Footbal Italia piše kako je Ivan Jurić konačno pobijedio svog mentora Giana Piera Gasperinija budući da mu je bio igrač, a zatim pomoćnik u Genovi, po prvi put kao trener Verone.

Ugledna Gazzetta Dello Sport izdvaja Zaccagnija kao igrača, sjajan Jurićev potez uvođenja u igru. To je prelimilo utakmicu, ističe se na web izdanju talijanskog dnevnog sportskog lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Gasp je za mene sve na nogometnoj razini'

Hrvat je novinarima nakon utakmice objasnio svoje napadačke i često iznenađujuće izmjene kako bi pobijedio Atalantu s 2: 0.

"Gasp je za mene sve na nogometnoj razini, a na ljudskoj me razini naučio i tako divnim vrijednostima. Jako ga cijenim”, izjavio je hrvatski trener za DAZN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, u svakom slučaju želite pobijediti u igri, izgubili smo od njih u posljednjem trenutku u prethodnoj sezoni, tako da smo sretni što smo ovaj put pokupili sva tri boda."

Jurić je iznenadio mnoge, uključujući i vlastite igrače, kada je i u 31. minuti uveo Andreu Danzija za ozlijeđenog Mattea Lovata, a zatim na poluvremenu zamijenio Danzija Miguelom Velosom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Lovato ima sjajne karakteristike i može postati sjajan branič'

“Lovato ima sjajne karakteristike i može postati sjajan branič. Još uvijek mora puno naučiti, ali ima potencijala, mora biti smiren i usredotočen. Nije mi ostao nijedan branič, Danzi se dobro snašao protiv Joaoa Pedra neki dan u Coppa Italiji protiv Cagliarija, pa sam mislio da može podnijeti Papu Gomeza. Ipak nije uspjelo. No, imamo snažan odnos u svlačionici i mislim da to nije problem. Otišao sam ga zagrliti, bio vrlo jasan, rekao da se čini da se muči u toj poziciji i da je najbolje napraviti promjenu. Zna koliko mu se divim i nema problema", objasnio je Ivan Jurić. koji je također miksao u napadu, kako je vrijeme odmicalo, čak i nakon povećanja vodstva na 2:0...

“Ovisi o trenucima. Kad god bih misliš da imaš tri boda u rukama, uvijek ti se može dogoditi ono što se dogodilo nama, da na kraju sve izgubimo Skloni smo tom priznanju, pa sam pomislio da bismo mogli samo igrati svoju igru ​​i pokušati. Odlučili smo da je to pravi pristup, ali da vam budem iskren ne znam hoću li se toga držati u budućnosti", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Stvari trenutno idu dobro, momci me prate, ali'

Verona je preskočila Atalantu na tablici Serie A, ali Jurić nema vremena za pitanja o njihovoj ambiciji.

“Mi smo jedini klub u Italiji koji je prodao sve naše igrače, a ostali su na posudbi. Stvari trenutno idu dobro, momci me prate, ali to nije poput Sassuola ili Bologne. Neću isključiti ništa, jer smo prošle sezone bili deveti, ali iskreno, ne razmišljam još o Europskoj ligi", zaključio je Ivan Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Verona preskočila Atalantu

Ovom pobjedom Verona je preskočila Atalantu na ljestvici, sada je šesta sa 15 bodova, dok je Atalanta osma sa 14, koliko ima i sedmi Napoli. Boško Šutalo ostao je na klupi Atalante kod koje nije bilo Marija Pašalića, dok Nikola Kalinić nije konkurirao za nastup u momčadi Verone.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI 9. KOLA: Subota: Sassuolo - Inter 0:3 (Sanchez 4, Chiriches 14-ag, Gagliardini 60) Benevento - Juventus 1:1 (Letizia 45+3 / Morata 21) Atalanta - Verona 0:2 (Veloso 62-11m, Zaccagni 83) Nedjelja: Lazio - Udinese Bologna - Crotone Milan - Fiorentina Cagliari - Spezia Napoli - Roma Ponedjeljak: Torino - Sampdoria Genoa - Parma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike