SENZACIJA NA POMOLU: / UEFA podržava pokretanje nove 'jugolige', pobjednik ide izravno u Ligu prvaka!?

Image

Ono o čemu se godinama nagađalo i što je svakih nekoliko mjeseci dolazilo u središte pozornosti, konačno bi moglo zaživjeti od sljedeće godine.

19.7.2016.
17:59
VOYO logo

Blic tvrdi da će nova 'jugoliga' krenuti od sezone 2017/18, s time da bi se najprije odigrala nacionalna prvenstva u svakoj od država, a onda bi se igralo regionalno natjecanje po uzoru na košarkašku ABA ligu. Cilj je podići kvalitetu svih klubova iz nekadašnje države i dobiti niz atraktivnih utakmica nekadašnjih velikih rivala, te time privući nove sponzore.

Problem s navijačima

Nadalje, srpski dnevni list ističe da je iza ovog projekta stala i Europska nogometna federacija (UEFA) koja će u novu ligu uložiti tri milijuna eura, te pobjedniku natjecanja osigurati izravno mjesto u Ligi prvaka! Prema sadašnjim projekcijama, u ligi bi sudjelovalo 12 klubova: tri ili četiri iz Hrvatske i Srbije, dva iz BiH, te po jedan iz Slovenije, Crne Gore i Makedonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, kao glavni problem se nameću mogući sukobi navijača. Klubovi bi u početku mogli biti na velikim mukama, ali s vremenom bi se napetosti vjerojatno smanjile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo