BIO JE VRLO ŽESTOK / Šef UEFA-e pokopao predsjednika Reala: 'Htjeli su ubiti nogomet. On je smiješan čovjek pa pogledajte što sada radi'

Image
Foto: Profimedia

Čeferin je za Der Spiegel ponovo komentirao pokušaj osnivanja Superlige

10.9.2021.
16:47
Profimedia
VOYO logo

Čelni čovjek UEFA-e, Slovenac, Aleksander Čeferin još uvijek nije zaboravio na neuspjeli pokušaj osnivanja takozvane Superlige, natjecanja u kojem bi sudjelovali samo najelitniji i najbogatiji europski nogometni klubovi. Akcija osnivanja Superlige započela je proljetos, a završila je vrlo neslavno i praktički je u nekoliko dana ugašena.

Jedan po jedan, dan za danom, klubovi su se polako povlačili iz Superlige i vraćali pod okrilje UEFA-e, a jedino su Real Madrid, Barcelona i Juventus ostali pri ideji osnivanja, a Čeferin im to nikako ne može oprostiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeferin je za Der Spiegel ponovo komentirao pokušaj osnivanja Superlige i bio je podosta žestok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Perez je smiješan čovjek'

"Ne bih imao apsolutno ništa protiv da su ta tri kluba istupila, da su otišla iz UEFA-e, nekim svojim putem. Smiješno mi je to što žele osnovati neko njihovo natjecanje i istovremeno ove sezone igrati Ligu prvaka. Treneri Reala, Barce i Juventusa pokušali su ubiti nogomet", izjavio je Čefernin.

Zatim se konkretno dotakao predsjednika Real Madrida, Florentina Pereza, odnosno, njegova kukanja oko tržišnih uvjeta, financijskih problema i visokih cijena nogometaša. Čeferinu nikako nije jasno kako se netko može žaliti na financijsku krizu, kako netko može pozivati na financijski fair-play, a istovremeno svojim radnjama sve to anulira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Florentino Perez je pravi primjer toga. To je smiješan čovjek. Njemu financijski fair-play ne izlazi iz usta, a onda cijelo vrijeme pokušava Mbappea dovesti za 180 milijuna. Otkud mu novac onda, ako ga već nema i gdje je tu fair-play", sasvim se logično zapitao Čeferin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo