SVAŠTA JE PRIČAO / Šef hrvatskih sudaca Bruno Marić: 'Da se ono iz Italije dogodilo kod nas, mene bi u studio dovela dvojica'

Image
Foto: PIXSELL, Dalibor Urukalović

U ponedjeljak navečer Bruno Marić je gostovao u emisiji Studio HNL na MaxSportu

12.9.2022.
22:43
PIXSELL, Dalibor Urukalović
VOYO logo

Analiziravši 9. kolo HNL-a, predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a, Bruno Marić, komentirao je dosadašnje suđenje u prvenstvu:

Image
PA KUD BAŠ ONI? /

Revolucionarna promjena u hrvatskom nogometu! Dogovorena suradnja sa stranim sucima, a nema šanse da pogodite odakle su

Image
PA KUD BAŠ ONI? /

Revolucionarna promjena u hrvatskom nogometu! Dogovorena suradnja sa stranim sucima, a nema šanse da pogodite odakle su

"Ocjena suđenja u prvoj četvrtini prvenstva je vrlo pozitivna. Nisam objektivan jer radi se o mojim sucima, ali reći ću - čvrsta četvorka. Svakodnevno se trudimo da budemo bolji, možemo pohvaliti suce i reći da smo na dobrom put", konstatirao je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vikendu iza nas sporan je bio penal na utakmici Lokomotiva - Varaždin, a dosudio ga je Cipranin: "Ne vidim nijedan razlog da to bude dosuđeno kao kazneni udarac. Rekli smo da ne želimo takve kaznene udarce u HNL-u, a zbog ovoga VAR postoji, služi da bi se ispravile greške i ukupni dojam. U ovom slučaju je trebalo intervenirati jer svako tko je vidio ovu snimku vidi da nema govora o kaznenom udarcu. No glavni sudac nije koristio VAR jer ga iz sobe nisu ni pozvali", kaže šef hrvatskih sudaca.

'Nećemo odustati od razmjene sudaca'

Komentirao je i budućnost Ciparsko-Bugarskog sudačkog pakta u našoj zemlji: "Siguran sam da je hrvatsko suđenje u svjetskom vrhu. Pogledajte situacije u najjačim ligama, vidjeli smo konkretno utakmicu Juventus - Salernitana. Da je to bilo kod nas, pa mene bi ovdje u studio dovela dvojica, a ovako sam došao sam, malo da se našalim. Svjestan sam temperamenta hrvatskog naroda koji od nas očekuje bolje. Ova suradnja će omogućiti i da naši igrači upoznaju strane suce i da strani kontrolori upoznaju naše suce."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Ivan Bebek

Kaže da HNS ne odustaje od stranih sudaca u HNL-u:

"HNS neće odustati od međunarodne razmjene sudaca. Prerano je reći nakon jedne utakmice, ali siguran sam da ćemo ovakvim i sličnim potezima samo dobiti. Dobit ćemo puno benefita, nemamo što izgubiti. Ovako se i naši suci mogu pokazati u inozemstvu, dok naši klubovi ovako upoznaju i druge suce te se tako vraća povjerenje u hrvatsko suđenje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo