Legenda optužila Brazil i FIFA-u za novi bezobrazluk

23.6.2014.
16:46
VOYO logo

Naime, Van Gaal se u nedjelju požalio zašto njegova reprezentacija u ponedjeljak igra svoju utakmicu posljednjeg kola protiv Čilea u terminu prije Brazila i Kameruna, posebice zato što su se u prva dva kola Mundijala prvo odigravale utakmice skupine A.

Tako će Nizozemska i Čile započeti svoju utakmicu u kojoj će odlučiti o prvom mjestu skupine B četiri sata prije nego li će na teren Brazil i Kamerun u ogledu skupine A. Van Gaal je sugerirao da takvim rasporedom FIFA daje prednost domaćinu Brazilu da si izabere suparnika u osmini finala budući se skupine A i B križaju u nastavku natjecanja. Scolari nije izravno spomenuo Van Gaala, ali se to itekako dalo iščitati između redova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki ljudi izrazili su mišljenje da ćemo mi izabrati protiv koga ćemo igrati. Takvi su komentari ili glupi ili zlonamjerni, ponavljam, glupi ili zlonamjerni", rekao je Scolari prijeteći podižući prst.

"Moramo igrati da bismo se kvalificirali, a ne da bismo izabrali našeg protivnika. FIFA je izabrala termin odigravanja utakmice. Mislim da previše naglašavate nekoga tko priča gluposti", dodao je brazilski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, dan ranije Van Gaal je rekao:

"FIFA izvodi te trikove. To nije dobra stvar, naravno i to nije fair play. Mi ćemo se usredotočiti na pobjedu protiv Čilea i ne mislim da će na nas utjecati činjenica da će Brazil igrati nakon nas. Pretpostavljam da će obaviti svoju sportsku dužnost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo