Hrvatska ima šanse protiv Brazila: Izbornik nezadovoljan!

Čak ni nakon uvjerljive pobjede u prijateljskoj utakmici protiv Paname (4-0), izbornik brazilske reprezentacije Luiz Felipe Scolari nije bio previše impresioniran igrom svojih nogometaša.

4.6.2014.
9:33
VOYO logo

Domaćin nadolazećeg Svjetskog prvenstva i prvi suparnik Hrvatskoj u skupini A svladao je Panamu u Goianiji pogocima Neymara, Danija Alvesa, Hulka i Williana.

Scolari je, međutim, ponovno imao puno prigovora na račun svoje momčadi, baš kao i nakon nedjeljnog treninga kada je poručio da je sve bilo krivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražio sam od svojih igrača da naprave pritisak na Panamu tijekom uvodnih 15-20 minuta. Međutim, mislim da veza između naše obrane i veze jednostavno nije postojala na početku utakmice. Gubili smo previše lopti i igrali potpuno neorganizirani nogomet", poručio je Scolari.

//www.youtube.com/embed/m0B8XgsVvQc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslije prvih 20 minuta pronašli smo ritam i počeli igrati znatno bolje. Igrali smo kompaktnije i reagirali bolje na probleme koje je pred nas postavio suparnik. Moramo se sjetiti da su prošla tri mjeseca od naše posljednje utakmice što se vidjelo u utorak. Priznajem da naša taktika u prvih 20 minuta nije funkcionirala i mogli smo upasti u probleme da smo igrali protiv boljeg suparnika na SP-u".

Barcelonin napadač Neymar odigrao je odlično svih 90 minuta protiv Paname, a Scolari je najavio i njegov nastup u petak protiv Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neymar zbog ozljede nije igrao puno za Barcelonu pri kraju sezone. Protiv Paname sam ga držao u igri svih 90 minuta, čak i nakon što je dobio žuti karton, jer su mu potrebne utakmice i natjecateljski ritam. Igrat će i u petak, osim ako se nešto ne dogodi u iduća tri dana. Neymar je drugačiji od ostalih igrača jer dobro improvizira. Svaki trener na svijetu bi ga želio u momčadi i ne bih se iznenadio da vidimo nešto čudesno i novo od njega", zaključio je 65-godišnji stručnjak.

Brazilski napadač Fred uvjeren je da njegova reprezentacija može profitirati od igranja u bučnoj atmosferi kakva je u utorak vladala na stadionu u Goianiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peterostruki su svjetski prvaci u prijateljskoj utakmici nadigrali Panamu s 4-0 pogocima Neymara, Danija Alvesa, Hulka i Williana što im je osma uzastopna pobjeda. U tih su osam dvoboja zabili čak 29 golova, a primili samo dva.

Navijači su i protiv Paname bili važan adut brazilskih nogometaša, ali su im i još jednom pokazali da od njih očekuju borbu za naslov na predstojećem Svjetskom prvenstvu koje će ''seleçao'' otvoriti 12. lipnja protiv Hrvatske. Fred, međutim, taj pritisak navijača i javnosti vidi na pozitivan način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova je utakmica bila važan dio naših priprema, a mogli smo pomalo osjetiti i pritisak. Treba nam jak karakter za prvenstvo jer znamo kakva je odgovornost igrati SP kod kuće i što znači nositi ovaj dres. Osjećamo pritisak navijača, ali moramo na to gledati pozitivno, ne smijemo dopustiti da nas to dekoncentrira, kao što nismo dopustili ni lani na Kupu konfederacija", objasnio je 30-godišnji napadač Fluminensea.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo