Legendarna izjava nakon povijesnih 1:7 i 0:3: 'Mogu vidjeti pozitivne pomake!'

Čak i nakon poraza od Nizozemske u utakmici za treće mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari poručio je da ne namjerava podnijeti ostavku na svoju dužnost.

13.7.2014.
10:58
VOYO logo

Bio je to drugi težak poraz Brazila u samo pet dana, nakon teškog poniženja od Njemačke u polufinalu (1-7). Dakle dogodio se slučaj da je Brazil izgubio dvije uzastopne domaće utakmice po prvi put nakon 1940. godine.

"Bila je to izjednačena utakmica. Igrače treba pohvaliti zbog načina na koji su odigrali. Nismo igrali loše, to je moje mišljenje", rekao je Scolari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan namjerava li ponuditi ostavku, komentirao je:

"Sada nije vrijeme za razgovor o tome. Sastavit ću svoje izvješće i reći predsjedniku (Brazilskog nogometnog saveza) što mislim da je pošlo po krivu, pa će on onda odlučiti što želi za budućnost. Izgubili smo još jednu utakmicu, ali život ide dalje. Prije godinu dana smo osvojili Kup konfederacija. To nema veze s trenerima. Činjenica je da imamo jako mladu momčad i da ne stvaramo dovoljno igrača. Nije to tako jednostavno, pa da samo dođe novi izbornik i reciklira stvari", dodao je izbornik koji je Brazil odveo do naslova svjetskog prvaka 2002. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//rutube.ru/play/embed/7086078

"Bio sam na tri Svjetska prvenstva i svaki sam put završio među četiri najbolje momčadi. Znam da je 7-1 najgori poraz ikad, ali mogu vidjeti pozitivne pomake (u odnosu na Mundijale 2006. i 2010.). Kada vam momčad primi sedam komada i onda u sljedećoj utakmici primi gol nakon samo dvije minute, to mijenja na perspektivu stvari. Ova se generacija ne mora bojati. U najbolje smo četiri svjetske momčadi i osvojili smo Kup konferedacija prošle godine. Ne vidim kako mogu kritizirati svoju momčad danas. Igrali smo dobro, borili se nakon zaostatka i stvarali prilike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//rutube.ru/play/embed/7086107

Vratar brazilske nogometne reprezentacije Julio Cesar (34) najavio je kraj reprezentativne karijere nakon subotnjeg 3-0 poraza od Nizozemske u utakmici za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ovo je vjerojatno moje zadnje Svjetsko prvenstvo. Igrati na Copa Americi u dobi od 35 godina bilo mi prilično komplicirano. A ići tamo bez da na umu imam Svjetsko prvenstvo 2018. bilo bi sebično s moje strane – rekao je Cesar.

Prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici Cesar je označen glavnim krivcem za 2-1 poraz u četvrtfinalu upravo od Nizozemske, ali se vratio u redove reprezentacije pod izborničkom palicom Luiza Felipea Scolarija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastup protiv Nizozemske u utakmici za treće mjesto bio mu je 86. u dresu "seleçaa", a očito i posljednji.

- Ovo je tužan trenutak za brazilski nogomet. Sada mislim da je vrijeme za opuštanje i pokušaj zaborava svega ovoga. Došlo je vrijeme za druge vratare i mislim da ih Brazil ima sedam ili osam koji su sposobni nositi nacionalni dres – dodao je vratar QPR-a na posudbi u Torontu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo