SCENARIJ KOJEG SU SE SVI PRIBOJAVALI: / Premijerligaška zvijezda otkrila opasan detalj o koroni - 'Zastrašujuće je da se tako osjećam'

Image
Foto: Profimedia

'Zastrašujuće je da se možeš osjećati apsolutno dobro, praktički ne izlaziti iz kuće i svejedno dobiti virus'

21.5.2020.
9:56
Profimedia
VOYO logo

Sve je teklo prema planu, a onda su u završnoj fazi, prije početka grupnih treninga i restartanja Premiershipa, stigli rezultati testiranja na koronavirus. Prva serija testova među igračima i članovima stožera engleskih klubova pokazala je kako je šest osoba pozitivno na notorni virus i to u tri različita kluba.

Jedan od zaraženih je pomoćni trener Burnleyja Ian Woan, a tri su pozitivna testa došla iz Watforda, te dva iz zasad neimenovnog kluba. Među zaraženima je i Adrian Mariappa, branič Watforda, a on je otkrio ono čega se svi pribojavaju. Veli da nema pojma kako se zarazio, a tvrdi da se osjeća fantastično i da nema nikakvih simptoma, no svejedno je pozitivan na virus. Uz to navodi da nigdje nije izlazio i da se ni sa kime nije družio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Adrian Mariappa of Watford Liverpool v Watford, Premier League, Football, Anfield, Liverpool, UK - 14 Dec 2019, Image: 488127641, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications., Model Release: no, Credit line: Paul Greenwood/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Ne znam gdje sam je pokupio'

"Bilo je to za mene veliko iznenađenje jer skoro uopće nisam izlazio iz kuće. Osim povremenog vježbanja i šetnje s djecom, uglavnom sam bio kod kuće, školovao djecu i održavao formu. Živim vrlo mirno, ne partijam ni ne izlazim pa stvarno ne znam kako sam ga pokupio. Nemam nikakve simptome i sjajno se osjećam. Zastrašujuće je da se možeš osjećati apsolutno dobro, praktički ne izlaziti iz kuće i svejedno dobiti virus. Da se nisam vratio treninzima i bio testiran, ne bih ni znao da imam virus i normalno bih se ponašao", rekao je Mariappa za Telegraph.

Branič sada mora u sedmodnevnu izolaciju i onda će biti ponovo testiran. No, ovo ponovno razbuktavanje korone povuklo je za sobom još posljedica. Dio igrača premijerligaških klubova odbija se vratiti u momčad zbog straha od zaraze. Među prvima je kapetan Watforda i najveća zvijezda kluba, Troy Deeney.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

7th March 2020; Selhurst Park, London, England; English Premier League Football, Crystal Palace versus Watford; Troy Deeney of Watford talking to Crystal Palace Manager Roy Hodgson after full time, Image: 504399366, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: John Patrick Fletcher/Action Plu / Actionplus / Profimedia

'Ne želim ugroziti obitelj'

Deeney veli da ne želi ugrožavati obitelj i da za sada ne planira povratak u klub. "Moj sin ima pet mjeseci i poteškoće s disanjem. Ne želim se vratiti s treninga i dodatno ga ugroziti", objasnio je Deeney čiji su primjer slijedili i još neki suigrači.

Treneri u ovom slučaju imaju zavezane ruke. Eto, Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, rekao je svojim igračima da se ne moraju pojaviti u klubu ako se osjećaju ugroženima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rekao sam igračima prije treninga. Ovdje ste slobodnom voljom. U slučaju da se ne osjećate sigurno, ne morate biti ovdje. Nema ograničenja, nema kazne, ništa. Dakle, to je njihova vlastita odluka i mi ćemo to poštovati sto posto,” poručio je njemački stručnjak za Sky Sports.

U konačnici, mogao bi to biti ogroman problem za engleske klubove. Liga bi trebala ponovo početi 12. lipnja, a korona još, kako vidimo, nije iskorjenjena iz svih momčadi, odnosno, neke od većih zvijezda ne žele se vratiti u svoje klubove. Kako će liga izgledati jednom kada se pokrene, tko će igrati i u kakvoj će formi biti, to za sada ostaje velika enigma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo