povratak u zagreb / Sammir u Lokomotivi: 'Financijski sam osigurao svoju obitelj. Došao ovdje za gušt. Volim biti tu'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sammir Cruz Campos, bivši igrač Dinama i hrvatske reprezentacije potpisao je jednogodišnji ugovor sa zagrebačkom Lokomotivom

4.9.2019.
12:25
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

"Volim Zagreb, volim Hrvatsku. Tu sam da pomognem, opet u HNL-u koji mi je puno dao", izjavio je Jorge Sammir Cruz Campos, 32-godišnji bivši igrač Dinama i hrvatske reprezentacije na predstavljanju u prostorijama svog novog kluba zagrebačke Lokomotive, s kojom je potpisao jednogodišnji ugovor, a financijski detalji nisu obznanjeni.

"Potpisao je na godinu dana, ali naš odnos je takav da možemo sutra prekinuti, a može ostati ovdje do kraja karijere", istaknuo je direktor Lokomotive Božidar Šikić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Financijski sam osigurao svoju obitelj. Došao ovdje za gušt. Volim biti tu. Brzo smo se dogovorili i tu sam", o svom je motivu za dolazak u Lokomotivu rekao Sammir.

Da bi se vratio u Zagreb i Prvu HNL, gdje je kao igrač Dinama stekao zvjezdani status, Sammir je prije tri tjedna raskinuo ugovor s brazilskim drugoligašem Sportom iz Recifea u koji je stigao 14. siječnja ove godine kao slobodan igrač.
nakon što je po odlasku iz španjolskog Getafea dvije i pol sezone igrao za kineske prvoligaše i drugoligaše, uz kratku šestomjesečnu povratničku epizodu u Dinamu 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz totalno nevažnog razgovora sa Sammirovim menadžerom Andyjem Barom ispalo da smo se uspjeli dogovoriti i dovesti ga u Zagreb. Znamo da Sammir voli Zagreb i Zagreb voli Sammira. Sammir zna nogomet i vjerujemo da će pomoći našim mladim igračima da stasaju", ukratko je otkrio Šikić o tome kako je dogovoren dolazak najzvučnijeg pojačanja u bližoj povijesti kluba s Kajzerice.

O tome koliko Šikić cijeni novu zvijezdu Lokomotive svjedoči i njegova izjava da bi "Sammir u pravoj formi bio pojačanje i za Real Madrid".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je istina", bez imalo skromnosti rekao je 32-godišnji Brazilac s hrvatskom putovnicom, koji tek treba početi trenirati sa svojim novim suigračima. 

"U Brazilu sam bio u treningu. Nisam trenirao zadnja tri-četiri dana zbog putovanja, ali sad ću nastaviti", rekao je Sammir koji ni sam ne zna u kakvoj je formi i koliko daleko od igrača koji bi bio pojačanje za Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam, trebam vidjeti. U treningu sam, ali ne mogu ništa sam. Vidjet ću kako ću moći pomoći. Jedva čekam da počnem igrati", rekao je Sammir koji je uvjeren da može pomoći momčadi u nastojanju da se na kraju prvenstva nađe u vrhu, među momčadima koje će izboriti nastup u europskim natjecanjima.

Debitantski nastup u dresu Lokomotive Sammir bi mogao imati 14. rujna, kad će njegova nova momčad u 8. kolu gostovati u Gorici, a priliku za prvi nastup protiv Dinama imat će već 27. rujna, kad će hrvatski predstavnik u Ligi prvaka gostovati u Kranjčevićevoj. Sammir je za Dinamo odigrao ukupno 294 utakmice te u njima postigao 60 pogodaka, a sa 76 nastupa u europskim natjecanjim klupski je rekorder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će čudno, ali spremat ću se da opet budem najbolji. Dat ću sve od sebe da budemo što više na ljestvici i pokušamo izboriti Europu", zaključila je nova Lokomotivina desetka.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo