PLES U MANCHESTERU / Samba je stigla u Manchester: Može li najskuplje pojačanje ovog prijelaznog roka opravdati novac i pomoći Vragovima

Image

Manchester United ponovno je napravio transfer o kojem će se pričati. Na račun Ajaxa sjeo je ogroman novac kojeg će morati opravdati jedino Antony. Brazilac kojeg uspoređuju s Neymarom.

11.9.2022.
12:04
VOYO logo

Manchester United učinio je jedno neočekivano ime najskupljim pojačanjem ljetnog prijelaznog roka. Sredstva koja su bila namijenjena za Frenkija de Jonga sjela su na račun Ajaxa i tako je Antony postao jedno od najskupljih pojačanja u povijesti ovog vrlo rastrošnog kluba.

Image
IZ ROPOTARNICE POVIJESTI /

Donosimo rijetke fotografije gradnje Poljuda: Iz blata je niknuo jedan od najljepših stadiona Europe

Image
IZ ROPOTARNICE POVIJESTI /

Donosimo rijetke fotografije gradnje Poljuda: Iz blata je niknuo jedan od najljepših stadiona Europe

Antony je sada drugi najskuplji igrač u povijesti kluba - nadmašio je Harryja Maguirea i ostavio iza sebe samo Paula Pogbu na listi Unitedovih rekordnih kupnji. Dvojac s kojim sam ga usporedio nije nikako opravdao očekivanja koja su stavljena pred njih. I jedan i drugi su podbacili i postali predmet ruganja. Zbog njihove kupovine United je postao simbol neodgovorne rastrošnosti. Hoće li se ista situacija ponoviti s Antonyjem ili uprava i trener Uniteda ovog puta znaju što rade?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspoređuju ga s Neymarom, a igra romantično

Mladi Brazilac karijeru je započeo u Sao Paulu, a procvjetao je u Ajaxu naravno pod Ten Haagom. Ten Haag za njega vjeruje kako još nije ispunio svoj pun potencijal. Brazilski izbornik usporedio ga je s Neymarom. Njegova mogućnost da probije obranu i stvori šansu u protivničkom dijelu terena je nevjerojatna. Njegovi potezi su pravi prikaz Brazila i djeluju pomalo romantično.

Antony nije igrač koji će zabiti puno golova. To je možda i ono što ulijeva nepovjerenje u njega. On zna stvoriti šansu. Malo koji igrač ga može zaustaviti jedan na jedan, no u posljednjem segmentu svoje igre nije uvjerljiv. Zabio je 21 gol u 74 utakmice u dresu Ajaxu, od toga 10 u Nizozemskoj ligi, a ostatak u kupu i europskim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sumnja u Nizozemsko tržište

Garry Neville rekao je kako je Nizozemsko tržište prošlost i kako igrači poput Jaapa Stama i Ruud Van Nistelrooya se više neće ponoviti. United je već pogriješio s Memphisom Depayem i svi strahuju kako će se to ponoviti. Ono što je drugačije u ovom slučaju je to što je Ten Haag jako dobro radio s Antonyjem, odnosno Antony s Ten Haagom.

Antony je u svojem debiju u engleskom nogometu zabio prvi gol na utakmici i odigrao sjajno u pobjedi protiv Arsenala. Iako se nije isticao u igri, stvarao je puno prostora po desnoj strani. Njegov raspon kretanja je isključivo po krilo gdje traži igru jedan na jedan s protivničkim bekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Protiv Real Sociedada uklopio se u sivilo momčadi i nije odigrao zapaženu ulogu. Ono što je problem s Unitedovim igračima je taj što se igrači vrlo lako izgube u sivilu momčadi. Paul Pogba nije loš igrač, ima dobre kvalitete, ali kao da je izgubio godine provedene u Unitedu. Promjene trenera, nesigurna uprava i cijela atmosfera oko kluba utječu na igrača i njegove izvedbe na terenu. Bit će velika šteta ako se takva stvar dogodi s Antonyjem.

Image

Antony, ponavljam, ima veliku dozu romantike u sebi. Brazilac je, dakle ima mentalitet s kojim se treba znati upravljati. Došao je klub koji je po imenu iznad njegove kvalitete. Po formi Uniteda, Antony je sjajan izbor za Vragove. Najveća prednost i najbolja stvar u odnosu Antony i United je Ten Haag. Ako taj odnos bude funkcionirao kao u Ajaxu i Antony oduči unaprjeđivati svoju igru, Premijer liga bi mogla dobiti novog ljubimca. Samba je stigla u Manchester, ako je Brazilac bude imao s kim plesati, Vragovi možda ponovno postanu zanimljivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo