SALAHOV DAN: / Egipćanim dvama pogocima omogućio Liverpoolu da zasjednu na treće mjesto ljestvice

Image
Foto: Profimedia

Liverpool je ovom pobjedom stigao na treće mjesto ljestvice sa 40 bodova, jednim manje od drugog Manchester Uniteda

31.1.2021.
20:13
Profimedia
VOYO logo

Aktualni engleski nogometni prvak Liverpool u susretu je 21. kola kao gost svladao West Ham United sa 3-1 (0-0).

Sva četiri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu, Liverpool je poveo u 57. minuti lijepim udarcem Salaha iskosa sa 10-ak metara, a Egipćanin je 11 minuta potom povisio na 2-0 okrunivši fantastičan protunapad nakon West Hamova kornera. Wijnaldum je u 84. minuti postigao i treći pogodak nakon lijepog prodora i asistencije Firmina, da bi poraz domaćih ublažio Dawson u 87. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je ovom pobjedom stigao na treće mjesto ljestvice sa 40 bodova, jednim manje od drugog Manchester Uniteda, a četiri manje uz utakmicu više od vodećeg Manchester Cityja. Ovim porazom West Ham je prekinuo niz od četiri prvenstvene pobjede te je ostao peti sa 35 bodova.

Leicester City se mogao probiti na drugo mjesto

Ranije u nedjelju su igrači Leicester Cityja propustili priliku izbiti na drugo mjesto ljestvice, oni su izgubili na svom terenu od Leeds Uniteda sa 1-3 (1-1). Susret je dobro počeo za domaćine koji su poveli u 13. minuti golom Barnesa nakon odlične kombinacije s Maddisonom, no samo dvije minute potom Leeds je poravnao. Bamford je okomitom loptom proigrao Dallasa koji je svladao Schmeichela. Asistent kod prvog gola Bamford bio je strijelac vodećeg gola za goste u 70. minuti, a odličnu je predstavu zaključio u 84. minuti svojom drugom asistencijom, ovoga puta Harrisonu za konačnih 1-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leicester je tako četvrti sa 39 bodova, dok je Leeds ostao 12. sa 29 bodova, no sada se bodovno izjednačio sa 11. Southamptonom.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa Chelsea je na svom Stamford Bridgeu svladao Burnley sa 2-0 (1-0) golovima Szpilicuete u 40. i Marcosa Alonsa u 84. minuti. Mateo Kovačić odigrao je čitav susret za Chelsea koji je sada sedmi sa 33 boda, koliko imaju i šesti Tottenham te osmi Everton, dok je Burnley 15. sa 22 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo