SALAH SE SLOMIO U SUZAMA NAKON RAZOČARAVAJUĆEG PORAZA: / Za nekoliko sati Egipat ostao i bez izbornika

Image
Foto: Profimedia

Aguirre je nakon poraza preuzeo odgovornost za poraz i rekao da je "ponosan na igrače"

7.7.2019.
10:17
Profimedia
VOYO logo

Meksički nogometni stručnjak Javier Aguirre više nije izbornik reprezentacije Egipta, a otkaz mu je uručen samo nekoliko sati po završetku dvoboja osmine finala Afričkog kupa nacija u kojem je domaćin turnira u Kairu poražen s 1:0 od reprezentacije Južnoafričke Republike.

Pobjednički pogodak za Južnoafrikance postigao je Thembinkosi Lorch u 85. minuti i tako je završio san Egipćana o trijumfu pred domaćim navijačima. Egipatska reprezentacija je odigrala lošu utakmicu, a u sivilo momčadi uklopio se i najbolji afrički nogometaš Mohamed Salah koji je nakon razočaravajuće utakmice pao na travu i zaplakao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JAR ŠOKIRAO EGIPĆANE: /

Salah i društvo na koljenima, domaćinima se ovo nije dogodilo 45 godina

Image
JAR ŠOKIRAO EGIPĆANE: /

Salah i društvo na koljenima, domaćinima se ovo nije dogodilo 45 godina

Preuzeo odgovornost za poraz

Ni tri sata poslije predsjednik Egipatskog nogometnog saveza Hany Abo Rida objavio je kako je meksičkom treneru uručen otkaz. Abo Rida je potom pozvao i sve članove Izvršnog odbora da skupa s njim podnesu ostavke "iz moralnih razloga", iako je "nogometni savez nacionalnoj momčadi dao punu materijalnu i moralnu podršku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aguirre je nakon poraza preuzeo odgovornost za poraz i rekao da je "ponosan na igrače".

"Utakmica je bila otvorena i imali smo mnogo prilika. Jedina razlika je u tome što su Južnoafrikanci uspjeli postići pogodak", izjavio je 60-godišnji Aguirre koji na dužnosti nije proveo ni godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksikanac je postao svojevrsni rekorder kad je poveo Egipat u lov na naslov pobjednika Afričkog kupa nacija jer je time ostvario već četvrti nastup na kontinentalnom prvenstvu u izborničkoj ulozi. Osim Egipta, Aguirre je vodio Meksiko s kojim je 2009. godine osvojio Gold Cup, odnosno Prvenstvo Sjeverne i Srednje Amerike. S Meksikom je u svojstvu gostujuće reprezentacije nastupio i na Copa Americi, odnosno Prvenstvu Južne Amerike, a prije četiri godine doveo je Japan do četvrtfinala Azijskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo