SRAMOTA NA UKRAJINSKOM DERBIJU: / Taison reagirao na odvratne rasističke uvrede s tribine i dobio crveni; Nogometni svijet zgrožen

Image
Foto: Profimedia

FARE objavio i kako su se Dynamovi navijači rugali pokazujući plakate na kojima je pisalo 'Volim rasizam'

10.11.2019.
21:46
Profimedia
VOYO logo

U najvećem derbiju ukrajinskog nogometa Šahtar je u Harkivu pobijedio kijevski Dynamo sa 1:0 i sada ima 13 bodova više od najvećeg suparnika. Pogodak odluke zabio je Sergej Krivcom u 18. minuti na asistenciju Mateusa Martinsa.

Balakin pokazao crveni karton Taisonu

Međutim, utakmicu su obilježili rasistički ispadi onih koji sebe nazivaju navijačima i incident iz 82. minute kada je sudac Mikola Balakin pokazao crveni karton brazilskom napadaču Taisonu nakon što je reagirao na rasističke uvrede navijača Dynama. Taison je prema tribini s navijačima kijevskog kluba pokazao srednji prst, a potom na tribinu napucao loptu. Sudac Balakin mu je pokazao crveni karton, a Taison, koji je u Ukrajini već devet godina, u suzama je napustio teren...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
NEVIĐENI TRILER NA MAKSIMIRU: /

Modri primili dva gola u sudačkoj nadoknadi i bacili navijače na koljena, Dinamo čeka neizvjesna borba

Image
NEVIĐENI TRILER NA MAKSIMIRU: /

Modri primili dva gola u sudačkoj nadoknadi i bacili navijače na koljena, Dinamo čeka neizvjesna borba

FARE objavila kako je Taisonov suigrač Dentinho prijavio sucu uvrede s tribina

Organizacija Football Against Racism in Europe (FARE) objavila je kako je Taisonov suigrač Dentinho prijavio sucu uvrede s tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plakati sa sramotnom porukom: 'Volim rasizam'

FARE je objavio i kako su se Dynamovi navijači rugali pokazujući plakate na kojima je pisalo "Volim rasizam". Dynamo je 2015. igrao dvije europske utakmice bez gledatelja nakon što su četvorica tamnoputih navijača Chelsea napadnuta na stadionu u Kijevu. Ugledni britanski BBC javlja kako su navijali Dynama iz Kijeva dva puta za vrijeme susreta upozoravani na ponašanje...

Luis Castro: 'Zajedno se moramo boriti protiv rasizma svakog dana, svake minute i svake sekunde'

Video koji je osvanuo na društvenim medijima prikazuje Taisona u suzama... Govoreći nakon ukrajinske utakmice Premijer lige, trener Šahtara Luis Castro rekao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim podržati apsolutno sve koji pate od rasizma i momke koji su danas patili na terenu. Bilo kakve manifestacije rasizma apsolutno su neprihvatljive. Bilo je, i bit će sramota za sve. Zajedno se moramo boriti protiv toga - svakog dana, svake minute i svake sekunde", izjavio je Castro.

'Za ovo nema opravdanja'

U izjavi kluba, Šahtar je rekao da se "kategorički protivi bilo kakvim manifestacijama i oblicima rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije i bilo koje srodne netrpeljivosti"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šahtar je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može biti opravdanja za one koji vrijeđaju druge ljude zbog njihove boje kože, religijskih ili političkih uvjerenja. Takvo ponašanje je neprihvatljivo u bilo kojoj civiliziranoj zemlji i nogometnim ligama. Ovakve ponižavajuće norme sramotnog ponašanja uzrokuju bol i razočaranje velikoj nogometnoj obitelji kao što Šahtar i je. Osuđujemo takvo ponašanje publike, uvijek ćemo izražavati podršku i štititi naše igrače. Pozivamo nogometne vlasti i klubove da zaustave rasizam na stadionima.

Šahtar vodi na ljestvici sa 40 bodova, na drugom mjestu je Zorja sa 28 bodova, dok Desna i Dynamo KIjev imaju po 27 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo