SADA JE JASNO DA JE DINAMO OŠTEĆEN U LISABONU: / Strahonja jednom rečenicom uništio Aytekina

Image
Foto: Screenshot: HRT (emisija Stadion)

Konačno smo dobili odgovor na pitanje koje sve muči još od četvrtka

16.3.2019.
17:50
Screenshot: HRT (emisija Stadion)
VOYO logo

Ni nekoliko dana nakon ispadanja Dinama od Benfice u Lisabonu ne prestaju priče o suđenju na toj utakmici. Modri su ogorčeni zbog nekih odluka suca Aytekina, a koplja se najviše lome oko situacije iz 22. minute utakmice.

Naime, radi se o situaciji koju su valjda već svi vidjeli, a koja je, prema mišljenju Bjelice i društva trebala završiti kaznenim udarcem za Dinamo. Igrala se 22. kad se Mislav Oršić probio po lijevoj strani terena, ubacio loptu u pet metara od protivničkog gola, do lopte pokušao doći novopečeni hrvatski reprezentativac Bruno Petković, a Gabriel ga srušio s leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ stručnjaka

Svoj sud o spornoj situaciji, ali i cjelokupnom suđenju na toj utakmici dao je Marijo Strahonja, sudački ekspert koji zamijenio Matea Beusana na mjestu HRT-ovog Oka sokolova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj je sud da je Aytekin sudio solomonski i te solomonske odluke potkrijepio dobrim pozicioniranjem te nekakvim slobodnim sudačkim uvjerenjem. Kao što sam i najavljivao, radi se o sucu koji dosta oscilira. Pokazao je da ne spada u sam svjetski vrh suđenja, već u samo u kategoriju vrlo dobrih. Što se tiče starta na Petkoviću u 22. minuti, mislim da ima elemenata za kazneni udarac.", rekao je Strahonja pa pojasnio:

"Razlog je taj što se napadač Dinama ispravno postavio na loptu koja je u igračevu prostoru, a potom mu je došao obrambeni igrač s leđa te ga je udario po nozi, želeći igrati tom loptom, i srušio ga na tlo. Dakle, apsolutno ima elemenata za kazneni udarac. Međutim, mene je baš jako zasmetao žuti karton Petkoviću u završnici prvog poluvremena. Dosudio mu je da simulira, a nije se radilo o simuliranju. To je bila izolirana situacija, sve je mogao dobro vidjeti i nije mu trebalo predstavljati neki problem da ispravno presudi.", zaključio je bivši hrvatski sudac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo