ČOVJEK ZA POVIJESNI REZULTAT / Sada je i službeno: Bivši trener Dinama dobio nasljednika, reprezentacija Bosne i Hercegovine ima novog izbornika

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Jednoglasno je donesena odluka da se dosadašnjem izborniku Bugarinu Ivajlu Petevu neće produžiti ugovor

4.1.2023.
15:02
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vođenje nogometne reprezentacije BiH u narednih godinu dana preuzet će  Faruk Hadžibegić, odlučio je u srijedu Izvršni odbor Nogometnog saveza te zemlje (NSBiH).

Image
NOVO RJEŠENJE /

Smjena u regiji: Bivši trener Dinama odlazi s klupe reprezentacije, zna se tko stiže na njegovo mjesto

Image
NOVO RJEŠENJE /

Smjena u regiji: Bivši trener Dinama odlazi s klupe reprezentacije, zna se tko stiže na njegovo mjesto

Predsjednik NS BiH Vico Zeljković potvrdio je novinarima u Sarajevu kako je jednoglasno donesena odluka da se dosadašnjem izborniku Bugarinu Ivajlu Petevu neće produžiti ugovor, a njegovo će mjesto preuzeti upravo Hadžibegić pred kojim je prvi veliki izazov kvalifikacija za europsko nogometno prvenstvo 2024. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selekcija igrača koji 'žele igrati isti nogomet'

"Jasan nam je cilj po prvi put napraviti povijesni rezultat i plasirati se na europsko prvenstvo", kazao je Zeljković, dodajući kako u NS vjeruju u Hadžibegića i njegov uspjeh iako su svjesni da nema jamstava da će se to i dogoditi.

Hadžibegić je kazao da je spreman biti dio tog projekta, a najveći problem vidi u tome na koga će od igrača u konačnici moći računati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Valja napraviti selekciju od igrača koji žele igrati isti nogomet", kazao je, dodajući kako očekuje da će i oko njegovih izbora biti velikih polemika. Dodao je da bi svima morala biti uzor reprezentacija Hrvatske i način na koji njeni nogometaši funkcioniraju kao tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teška skupina

BiH je u kvalifikacijama za Euro 2024. svrstana u skupinu "J" zajedno s Portugalom, Luxembourgom, Lihtenštajnom, Slovačkom te Islandom, a prva utakmica koja čeka bosanskohercegovačke nogometaše je upravo s Islanđanima 23. ožujka i igrat će se u Zenici.

Hadžibegić je igračku karijeru počeo u klubu "Sarajevo", a međunarodnu je ostvario u klubovima poput Sochauxa i Tolousea te Real Betisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao trener radio je u nogometnim klubovima u Francuskoj, Španjolskoj i Turskoj.

Hadžibegić je već bio izbornikom BiH 1999. godine, a kasnije je vodio i reprezentaciju Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaha ih odbio

Dok je vodio najbolje nogometaše BiH u prvom pokušaju ostvario je skroman učinak s tek dvije pobjede u sedam odigranih utakmica.

Nakon što je postalo izvjesno da će Petev ostati bez angažmana u BiH, mediji su licitirali imenima brojnih kandidata za njegova nasljednika, a kao najpoželjnijeg su isticali Vahida Halilhodžića. On je, međutim. odlučno odbacio mogućnost preuzimanja izborničke pozicije u BiH, ističući kako je za njega neprihvatljivo raditi u uvjetima u kojima će mu politika određivati što smije, a što ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo