LEGENDA BURNLEYA / Sada je i službeno, Everton ima novog trenera: Lamparda su potjerali zbog loših rezultata, stiže 'čvrsta ruka'

Image
Foto: Profimedia

Everton i službeno ima novog trenera

30.1.2023.
16:21
Profimedia
VOYO logo

Sean Dyche novi je menadžer Evertona, na čijoj je klupi zamijenio Franka Lamparda, a s klubom je potpisao ugovor do kraja lipnja 2025., objavio je engleski premierligaš iz Liverpoola. 

Image
NOVI IZAZOV /

Posljednji posao bio mu je vođenje Joška Gvardiola, a sada će preuzeti četvrtu reprezentaciju svijeta

Image
NOVI IZAZOV /

Posljednji posao bio mu je vođenje Joška Gvardiola, a sada će preuzeti četvrtu reprezentaciju svijeta

Lampard je smijenjen prošli tjedan, zbog niza loših rezultata koji su Everton doveli u zonu ispadanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 51-godišnjeg Dychea ovo je drugi klub kojeg će voditi u Premier ligi, nakon što je prva iskustva u elitnom razredu engleskog nogometa imao na klupi Burnleya, gdje je proveo posljednjih 10 sezona trenerske karijere. Od toga je Burnley sedam godina bio u Premier ligi, u koju ga je Dyche dvaput uvodio kroz natjecanje u Championshipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi korak za velikana

"Čast je postati menadžer Evertona. Moji suradnici i ja smo spremni i gorimo od želje za vraćanjem ovog velikog kluba na pravi put", izjavio je Dyche u službenom priopćenju.

"Sve kreće od znoja na majici, truda i vraćanja nekim osnovnim principima koji su bili značajka Evertona dugi niz godina. Znam da su Evertonovi navijači strastveni, znam koliko im klub znači. Spremni smo raditi i spremni smo im dati ono što žele", dodao je novi šef struke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lampard je došao na klupu Evertona u siječnju 2022., nakon što je vodio Chelsea i Derby County. Everton je prošle sezone jedva ostao u Premier ligi, a ove je sezone u 20 nastupa pod Lampardovim vodstvom ostvario tri pobjede i 11 poraza uz šest neodliučenih ishoda. Posljednja prvenstvena pobjeda ostvarena je u listopadu protiv Crystal Palacea (3-0) na Goodison Parku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lampardovom otkazu prethodio je poraz na gostovanju kod West Ham Uniteda (2-0), kojim je Everton ostao na 15 bodova, koliko ima i Southampton koji je zbog lošije gol-razlike na začelju ljestvice. No, Everton za Leicester Cityjem, koji drži 14. mjesto, zaostaje samo tri boda.

Dyche je bio bez posla od travnja prošle godine, kad je dobio otkaz u Burleyju. U tom trenutku je bio trener s najdužim stažom na klupi jednog kluba u elitnom razredu među kolegama iz Premier lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Burnleyjem je najbolji rezultat ostvario u sezoni 2017./2018. kad je osvajanjem 7. mjesta klub izborio nastup u Europskoj ligi i prvi

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo