S BENFICOM U ZAGREB DOLAZE NO NAME BOYSI: / Njima će se pridružiti i Torcida, a to bi onda mogao biti problem

Image
Foto: Screenshot

Nije nemoguće da utakmica Dinama i Benfice bude uzrok okršaja navijača

23.2.2019.
20:23
Screenshot
VOYO logo

Dinamo baš i nije imao sreće pri ždrijebu Europa lige jer će za prolazak u četvrtfinale morati izbaciti jaku momčad Benfice, predvođenu mladom zvijezdom, Joaom Felixom, kojeg već sada procijenjuju na 120 milijuna eura.

No, ono što bi moglo biti jednako uzbudljivo u ovim okršajima jest i sudar navijača. Jer poznato je da su navijači Benfice u sjajnim odnosnima s navijačima Hajduka, odnosno Torcidom .Njihovo prijateljstvo datira još od 1994. godine, a povezao ih je tragični događaj koji se zbio 18. rujna te godine, nakon utakmice Hajduka i Benfice u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro odnosi Splita i Lisabona

Troje navijača portugalske momčadi Jorge 'Gullit' Mauricio, Laurentino 'Tino' Soares i Ana Rita Fernandes koji su bili pripadnici No Name Boysa i vraćajući iz Splita izgubili su živote u nesreći u Pirinejima.

I od tada se razvilo veliko prijateljstvo, koje je vidljivo i po zajedničkim transparentima. S toga je odmah nakon ždrijeba krenula prepiska po društvenim mrežama i potvrda od strane brojnih Hajdukovih navijača koji misle doći u Zagreb kako bi podržali Benficu. Bez obzira što će s druge strane biti hrvatski klub. No, tko ne razumije navijačku strast, neće shvatiti ni ovakav izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo da se iz bodrenja ne izrodi nešto drugo. Iako će i u Dinamu, vjerujemo, napraviti sve da se tako nešto ne dogodi, te će ulaznice prodavati samo navijačima s portuglaskim dokumentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo