U suzama otišao u povijest: 'Vrijeme je - zbogom!'

Legendarni nizozemski napadač Ruud van Nistelrooy (35) objavio je kraj svoje sjajne nogometne karijere započete davne 1993. godine.

14.5.2012.
13:50
VOYO logo

Malaga je u nedjelju na domaćem travnjaku La Rosalede pobijedila Sporting Gijón 1:0 i tako osvojila četvrto mjesto koje vodi u povijesne kvalifikacije za Ligu prvaka, ali u njima neće biti Van Nistelrooya. Najavio je nizozemski centarfor mogućnost donošenja takve odluke još u veljači, a priopćio ju je na službenoj pressici po završetku utakmice protiv Sportinga.

"Dobro jutro svima. Hvala što ste došli na pressicu, hvala mojoj obitelji i prijateljima. Jučer sam odigrao svoju posljednju profesionalnu utakmicu. Moj je veliki san bio igrati u Ligi prvaka s Malagom, ali za mene je vrijeme da kažem zbogom", rekao je sa suzama u očima Van Nistelrooy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igranje na vrhunskoj razini natjeralo me na priznanje da sam dosegao svoj limit. Iako mi je teško zbog ovakve odluke, s druge mi je strane drago što sam to donio."

Tijekom karijere je Van Nistelrooy branio boje Den Boscha, Heerenveena, PSV-a, Manchester Uniteda, Real Madrida, HSV-a i Malage od prošlog ljeta. Za nizozemsku reprezentaciju skupio je 70 nastupa i postigao 35 golova, a ukupno je u karijeri na učinku od 338 golova u 557 odigranih susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojio je pet ligaških naslova u tri različite zemlje, a naslov najboljeg strijelca osvajao je u dvije ponajbolje lige svijeta, Premiershipu (2002/03) i Primeri (2006/07), kao i Ligi prvaka u tri navrata (2001/02, 2002/03, 2004/05).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo