raspada se / RTL doznaje: Uoči konferencije reagiralo Gradsko poglavarstvo i dogovorilo sanaciju Maksimira

Do sada je u stadion uloženo oko 100 milijuna eura

26.3.2019.
19:45
VOYO logo

Sazvana pa otkazana konferencija za medije, sve obavijeno velom tajne - misteriozan je dan bio u Dinamu.

Nakon što je jučer otpalo staklo s ionako derutnog stadiona i zamalo ozlijedilo prolaznike, na Maksimiru su sazvali konferenciju za medije, da bi ju sedam minuta prije početka i otkazali. RTL Danas doznaje kako su uoči konferencije reagirali iz Gradskog poglavarstva i dogovorili se s klubom kako će započeti sa sanacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, stadion koji je u gradskom vlasništvu je u sve gorem stanju, postavljene su i zaštitne mreže jer se dijelovi stadiona urušavaju. Do sada je u njega uloženo oko 100 milijuna eura.

Nesvakidašnji incident

Točno u podne u utorak GNK Dinamo trebao je održati izvanrednu konferenciju za medije, no kada su brojni novinari već stigli na Maksimir, stigla je obavijest kako je neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da se govornici nisu znali, poznate nisu bile ni teme, no one su vjerojatno u većoj mjeri trebale biti vezane za "vanterenske" aktivnosti, kao što su novi izbori.

Jedna od njih svakako je morala biti stanje maksimirskog stadiona koji se počeo urušavati. Još prošli tjedan postavljena je zaštitna mreža na UEFA-in zahtjev, a to nije nikakvo rješenje problema jer novi se dogodio u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štoviše, samo srećom je izbjegnuta moguća tragedija jer s tribina je otpao stakleni prozor, a u tom trenutku blizu tog mjesta bilo je mnoštvo djece.

Zbog toga je sada postavljen sigurnosni put za pješake, a u svakom slučaju i Dinamo i Grad Zagreb, koji je vlasnik stadiona, morat će u hitnu sanaciju problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo