LIVAKOVIĆ GA 'UBIO' / Rodrygo: 'Promašeni penal protiv Hrvatske najgori trenutak u karijeri'

Image
Foto: Profimedia

'Nadam se da goreg neće biti. Bilo je teško, jer sam izvodio penale kada Benzema nije bio tu, a sve sam ih zabio. Otišao sam mirno na SP i bio siguran da ću zabiti'

13.2.2024.
11:36
Profimedia
VOYO logo

Otkako je stigao iz Santosa 2019. za 45 milijuna Eura, Rodrygo je u par godina postao neizostavni član udarnih 11 Real Madrida. Sada s netom napunjene 23 godine procvjetao je u sjajnog nogometaša koji nastavlja napredovati svakim tjednom. Krajem prošle godine Real je Rodryga nagradio i produljenjem ugovora do 2028., pokazujući koliko ga cijene. Govoreći za El Pais u opširnom intervjuu, Rodrygo se dotakao svoje prošlosti i vremena koje provodi u Realu.

Image
OSIGURANA BUDUĆNOST /

Rodrygo produžio vjernost Realu: Odštetna klauzula čak milijardu eura

Image
OSIGURANA BUDUĆNOST /

Rodrygo produžio vjernost Realu: Odštetna klauzula čak milijardu eura

"Prvog dana s Realom bilo mi je malo neugodno kad sam stigao ovdje, s toliko sjajnih igrača. Trener je bio Zidane. I kada sam prvi put vidio Zidanea, istina je bila da sam se bojao. Ali bio je to vrlo lijep trenutak, tada sam razgovarao s njim. Taj dan mi je bio kao san", otkrio je Brazilac koji je iskazao zahvalnost posebno jednom čovjeku - Luki Modriću. Posebna veza ovog dvojca nije tajna i Brazilac je istaknuo da su mu njegovi savjeti neizmjerno pomogli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek govorim da mi je Luka Modrić bio kao otac. Uvijek mi je pomagao u raznim težim tim trenucima. Razgovarao bi sa mnom i rekao mi: 'Ne brini, jako si dobar, sve će biti dobro'. Tada sam se počeo osjećati smirenije i stvari su mi postale bolje."

"Sada vidim da je od svega najvažniji mentalitet. Ako ostaneš smiren ako razmišljaš, pokazat ćeš dobre stvari u utakmicama", rekao je Rodrygo dotaknuvši se teškog trenutka u svojoj karijeri, na svoj promašaj jedanaesterca protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

"Mislim da je to bio najgori trenutak u mojoj dosadašnjoj karijeri. Nadam se da goreg neće biti. Bilo je teško, jer sam izvodio penale kada Benzema nije bio tu, a sve sam ih zabio. Otišao sam mirno na Svjetsko prvenstvo i bio sam siguran da ću zabiti, ali nisam uspio", pojasnio je Brazilac uvjeravajući da ga taj promašaj neće sputati da ponovno puca:

"Siguran sam da ću opet izvoditi jedanaesterce i ponovno zabijati kao prije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjećajući se naslova Lige prvaka 2022. koji je Real Madrid osvojio, u kojem je Rodrygo imao bitnu ulogu, mladić je otkrio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv Chelseaja smo bili jako loši. Puno su napadali i odlično se branili. Nismo ništa radili. Ali, naravno, protiv Cityja je bilo ludo, bilo je posebno. Nemam načina da to objasnim. Igrači poput Modrića ili Kroosa uvijek su mirni. Ali u utakmici protiv Cityja, mislim da nisu bili baš sigurni. Bili smo stvarno iscrpljeni i nitko nije vjerovao da se možemo vratiti."

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo