NE ODUSTAJE / Robinho se žalio, ne bi robijao devet godina zbog silovanja

Image
Foto: Profimedia

Njegovi su odvjetnici nakon presude podnijeli zahtjev Vrhovnom sudu kako bi ostao na slobodi dok se ne iscrpe svi mogući pravni lijekovi

21.3.2024.
15:02
Profimedia
VOYO logo

Obrana bivšeg nogometaša Robinha žalila se brazilskom Vrhovnom sudu kako bi spriječila njegovo zatvaranje nakon što mu je sud odredio devetogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja u Italiji.

Image
KRAJ DUGOGODIŠNJE SAGE /

Robinho mora u zatvor zbog silovanja, sud izdao nalog za uhićenje

Image
KRAJ DUGOGODIŠNJE SAGE /

Robinho mora u zatvor zbog silovanja, sud izdao nalog za uhićenje

U srijedu navečer, u Brasiliji, suci Višeg suda pravde (STJ) su velikom većinom od devet od jedanaest glasova odlučili da bivši napadač može odslužiti zatvorsku kaznu u Brazilu, što je odluka "koja stupa na snagu odmah".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi su odvjetnici podnijeli zahtjev Vrhovnom sudu kako bi ostao na slobodi dok se ne iscrpe svi mogući pravni lijekovi.

Robinha (40) je talijanski sud 2017. osudio na devet godina zatvora zbog grupnog silovanja počinjenog 2013., dok je bio igrač Milana. U vrijeme suđenja je bio u Brazilu. Kaznu je potvrdio Talijanski kasacijski sud u siječnju 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da brazilski Ustav ne dopušta izručenje svojih državljana, talijansko pravosuđe zahtijevalo je da Robinho služi kaznu u svojoj rodnoj zemlji, što je STJ prihvatio u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši reprezentativac koji je za reprezentaciju odigrao stotinu utakmica  uvijek je tvrdio da je nevin, tvrdeći da je sa žrtvom imao "sporazumni odnos" u jednom milanskom noćnom klubu.

Karijeru je počeo u klubu Santos, a nastavio je igrajući za velike europske klubove, poput Real Madrida, AC Milana ili Manchester Cityja. Završio je karijeru 2020., nakon posljednjeg pokušaja povratka u Santos, s tim da mu je ugovor raskinut prije nego što je uopće zaigrao, pod pritiskom navijača i sponzora nakon presude za silovanje u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo