Pala prva velika glava u Manchester Cityju

U ponedjeljak navečer su najave dobile i potvrdu - 48-godišnji talijanski nogometni stručnjak Roberto Mancini više nije trener engleskog doprvaka Manchester Cityja...

14.5.2013.
9:32
VOYO logo

Odlučili su tako čelnici kluba s Etihada, očigledno ponukani onim što se dogodilo tijekom prošlog vikenda, a to je bio poraz Manchester Cityja od autsajdera Wigana u finalu FA Cupa. Mnogi engleski mediji tvrde da bi se ista situacija dogodila na kraju sezone da je Mancini i osvojio taj trofej, no ovako je cijela priča ubrzana.

Nakon skoro četiri godine suradnje Mancini je dobio otkaz u klubu kojem je prošle godine donio naslov prvaka Engleske, no ove je u gotovo svakom pokušaju ostajao praznih ruku. Jedini cilj koji je ispunjen jest osiguravanje igranja u Ligi prvaka iduće sezone (drugo mjesto na ljestvici). Svi drugi ciljevi su ostali daleko od Mancinija i njegove momčadi, pa je otkaz bio logična stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su najbolje dvije momčadi ove sezone u Premierligi ostale bez svojih dosadašnjih trenera. No, dok je Alex Ferguson otišao samovoljno iz Uniteda u mirovinu, Mancini je takvo što morao napraviti nakon odluke vrhuške kluba, koja se Talijanu zahvalila na svemu učinjenom proteklih godina.

Do kraja sezone će Manchester City voditi jedan od dosadašnjih pomoćnika Brian Kidd, a i dalje kao glavni kandidat za nasljednika figurira Manuel Pellegrini, čileanski strateg s Malagine klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo