RIJEKA ZNA KAKO: / Više od 50 milijuna eura za spektakularne projekte

Otkad je talijanski poduzetnik Gabriele Volpi prije tri godine postao većinski vlasnik NK Rijeke, klub s Kantride je krenuo uzlaznom putanjom.

23.3.2015.
15:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Što se tiče ovog potonjeg, poznato je da na Rujevici niče trening-centar s četiri igrališta i stadionom za 5.500 gledatelja na koji će se Rijekini nogometaši privremeno preseliti dok čekaju izgradnju novog stadiona na Kantridi. U razgovoru za Novi list, Volpi je otkrio da bi Rujevica trebala biti otvorena u lipnju ili srpnju, te da će projekt koštati oko 15 milijuna eura, jednako kao i kamp Spezije, talijanskog drugoligaša čiji je Volpi također vlasnik. Kad su u pitanju trošklovi izgradnje nove Kantride, biznismen ističe:

"Tu smo planirali 25.000.000 eura, a ako uspijemo napraviti ugostiteljski dio i šoping centar, još 15.000.000. Hotel i trgovine samo ako imamo jasnu računicu da će se novac vraćati. Za izgradnju novog stadiona na Kantridi trebat će nam dvije godine. Dakle, inauguracija je 2017. godine."

//www.youtube.com/embed/PRHDkuUTAl4

Ukupno bi, dakle, u Rujevicu i Kantridu moglo biti uloženo više od 50 milijuna eura, a ukoliko se ostvari ambiciozan Volpijev plan s hotelom i šoping centrom, koristi neće imati samo riječki sport...

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali