SAD NA RED BULL: / Hrvatski prvak do vrha je natrpao mrežu najbolje velške momčadi i izborio 3. pretkolo Lige prvaka

Image
Foto: PIXSELL

Nogometaši Rijeke i u uzvratu 2. pretkola Lige prvaka svladali su velškog prvaka The New Saints sa 5-1 (1-0) te se s ukupnih 7-1 plasirali u 3. pretkolo elitnog europskog klupskog natjecanja.

18.7.2017.
21:55
PIXSELL
VOYO logo

Jedini strijelac za Riječane u prvom poluvremenu bio je Florin Matei u 41. minuti, da bi u drugom dijelu Mario Gavranović povisio na 2-0 u 54. minuti, Alexandre Gorgon pogodio za 3-0 u 61., a Stefan Ristovski u 64. za 4-0. Jedini pogodak za domaću momčad postigao je Adrian Cieslewicz u 69. minuti. Gavranović je zabio i za konačnih 5-1 u 79.

Rijeka će u 3. pretkolu za suparnika najvjerojatnije imati austrijski Red Bull Salzburg, koji će u srijedu na domaćem terenu braniti braniti prednost 3-0 iz prvog dvoboja s malteškim Hiberniansom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijekina nadmoć

Momčad Matjaža Keka je i u Oswestryju, baš kao i na Rujevici, bila nadmoćna od prvog sučevog zvižduka. Mogli su Riječani i ranije doći do pogotka, ali su opasni pokušaji, poput onog Gorgona iz 7. minute te Mateija iz 29. minute, završili u bloku domaćih obrambenih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najopasnija situacija pred riječkim vratima bila je ona iz 24. minute, kad je Quigley pucao nakon indirektnog udarca sa 13 metara, ali je njegov udarac završio u riječkom živom zidu pa vratar Simon Sluga nije imao potrebu intervenirati.

Kad se činilo da će prvi dio završiti bez pogodaka odličnu su akciju odigrali Florin Matei i Brazilac Heber, a nakon dvostrukog dodavanja Rumunj je sam izašao pred Harrisona i sa 5-6 metara ga lakoćom svladao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspucani u nastavku

U nastavku su se raspucali nogometaši hrvatskog prvaka i razveselili 50-ak svojih navijača koji su potegli do Oswestryja. Samo dvije minute nakon što je zamijenio Marka Vešovića, Mario Gavranović bio je spretniji od svog čuvara u kaznenom prostoru i sa 12-13 metara iskosa s desne strane poslao loptu u mrežu.

Samo sedam minuta poslije Rijeka je povela sa 3-0. Stefan Ristovski je prošao po desnoj strani i pronašao usamljenog Alexandrea Gorgona na vrhu kaznenog prostora. Austrijanac je napravio jedan korak te snažnim i preciznim udarcem sa 15 metara iskosa s desne strane pogodio suprotni gornji kut. Asistent Ristovski se u 64. minuti prometnu u strijelca. Sjurio se po desnoj strani, gdje ga je uočio Dario Župarić i odličnim dodavanjem izbacio domaću obranu. Ristovski je mirno primio loptu i lakoćom svladao nemoćnog Harrisona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo veselja domaćim navijačima donio je Poljak Adrian Cieslewicz koji je u 69. minuti preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora postigao jedini pogodak velškog prvaka u ove dvije utakmice te smanjio na 1-4.

Konačnih 5-1 postavio je Mario Gavranović u 79. minuti. Odlično je Josip Mišić proigrao Filipa Bradarića u kaznenom prostoru, a ovaj pronašao usamljenog Gavranovića na drugoj vratnici pa mu nije bilo teško poslati loptu u nebranjenu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj minuti sudačke nadoknade odličnu su akciju odigrali Gavranović i Matei, a Rumunj je snažnim udarcem uzdrmao gredu domaćih vrata.

Prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka na rasporedu su 25. i 26. srpnja, a uzvrati 1. i 2. kolovoza. Rijeka će u prvoj utakmici gostovati, najvjerojatnije u Salzburgu, a uzvrat igrati na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

THE NEW SAINTS - RIJEKA 1-5 (0-1)

OSWESTRY. Park Hall - 2.000 gledatelja. Sudac: Georgi Kabakov (Bugarska).

Strijelci: 0-1 Matei (41), 0-2 Gavranović (54), 0-3 Gorgon (61), 0-4 Ristovski (64), 1-4 Cieslewicz (69). 1-5 Gavranović (79)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Routledge (74)

Crveni kartoni: -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TNS: Harrison - Spender, Saunders, Rawlinson, Pryce - Brobbel, Edwards (od 65. Holland), Routledge - Mullan, Quigley (od 62. Draper), Fletcher (od 56. Cieslewicz)

RIJEKA: Sluga - Ristovski, Elez, Župarić, Zuta - Matei, Mišić, Bradarić, Vešović (od 52. Gavranović) - Gorgon (od 68. Črnic), Heber (od 62. Đoković)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka, 2. pretkolo - uzvratne utakmice

The New Saints (Wal) - RIJEKA (HRV) 1-5 (1-7)

Astana (Kaz) - Spartaks (Lat) 1-1 (2-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vardar (Mak) - Malmo (Šve) 3-1 (4-2)

Samtredia (Gru) - Qarabag (Aze) 0-1 (0-6)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vikingur (FO) - Hafnarfjordur (Isl) 0-2 (1-1)

Budućnost (CG) - Partizan (Srb) 0-0 (0-2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPOMENA: u zagradama je ukupan rezultat iz dvije utakmice


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+3. minuta: KRAJ UTAKMICE! Rijeka je slavila 5-1 i s ukupnih 7-1 izborila 3. pretkolo Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+2. minuta: Mogla je Rijeka do novog gola. Matei sjajnim udarcem s vrha kaznenog prostora trese gredu.

90. minuta: Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85. minuta: Ostalo je još pet minuta već davno odlučene utakmice.

79. minuta: GOOOOOOL! Nakon samo jednog gola u uvodnom dijelu utakmice, probudila se Rijeka, i strpala još četiri - uz jedan primljeni - u mrežu The New Saintsa. Lagan posao imao je usamljeni Gavranović nakon što je okomitu loptu dohvatio Bradarić i idealno ga uposlio na drugoj stativi. Ukupno je 7-1 za Kekovu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69. minuta: GOOOOOL! Zabijaju domaćini, možda i najljepši pogodak na utakmici. Strijelac je Adrian Cieślewicz nakon lijepog dodavanja s desne strane. Opalio je iz prve s vrha šesnaesterca i pogodio suprotan kut Riječkog vratara Sluge. Dramu otklanja pogled na semafor... Ukupno je 6-1 za hrvatske prvake.

64. minuta: GOOOOOOL! Neumoljiva je sada Rijeka. Trenutačno 4-0, a ukupno 6-0 za sastav Matjaža Keka osigurava Stefan Ristovski.

61. minuta: GOOOOOOL! Velšani su se morali otvoriti i kazna je uslijedila već u prvih petnaestak minuta nastavka. Nakon gola Gavranovića, strijelac u drugom dijelu je Gorgon koji pogađa snažnim udarcem s 15-16 metara u lijevu gornju stranu domaćeg gola.

54. minuta: GOOOOOL! Mario Gavranović pogađa tek što je ušao u igru umjesto Vešovića. Trenutačno 2-0 na Park Hallu, ukupno 4-0 za Rijeku.

49. minuta: Čudo bi se sada trebalo dogoditi da Rijeka propusti plasirati se u sljedeće pretkolo Lige prvaka. Gotovo sigurno, igrat će u njemu protiv Red Bull Salzburga koji pred domaću publiku donosi 3-0 protiv Hiberniansa u sutrašnji uzvrat.

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme.

45. minuta: Završilo je prvo poluvrijeme. Rijeka je bila apsolutno bolja momčad u njemu, propustila je iskoristiti nekoliko prilika, no Matei je u samoj završnici prvog dijela pogodio za 1-0 (ukupno 3-0) i primaknuo je hrvatskog prvaka na korak do 3. pretkola Lige prvaka.

41. minuta: GOOOOOOL! Rijeka je, ako je bilo sumnje, na korak do 3. pretkola Lige prvaka. Strijelac je Matei nakon što je iskoristio priliku poslije kombinacije s Heberom.

33. minuta: Pokušao je Gorgon, no teško se to može nazvati pravim udarcem.

29. minuta: Umjetna trava očito stvara probleme Kekovoj momčadi koja i dalje vodi glavnu riječ, ali ne može postići pogodak protiv domaćina. Pokušao je sada Matei, ostala je lopta u bloku.

23. minuta: Neizravni udarac nakon Mišićeve visoko podignute noge. Pokušaj domaćina s nekih 13 metara blokiraju Rijekini igrači u živom zidu.

21. minuta: Sve je na strani Rijeke osim rezultata. On je i dalje onaj početni, ali i to ide hrvatskom prvaku, koji donosi kapital od 2-0 iz prvog ogleda, u prilog.

15. minuta: Prvi pokušaj Velšana završava bez ikakve drame po Rijekin gol. Edwards je pucao sa nekih 17 metara preko vratnice.

9. minuta: Pokušao je sada Josip Mišić udarcem izvan kaznenog prostora. Lopta nije bila precizna i pogodila je jedan od automobila koji su parkirani iza stadiona na kojem se igra utakmica.

7. minuta: Igra se na dijelu terena koji pripada domaćoj momčadi, a donijelo je to skoro i promjenu rezultata. Pucao je Gorgon, domaćini izbijaju s crte.

4. minuta: Uvodno ispitivanje snage prolazi slično kao onom na Rujevici. Rijeka nešto bolja.

1. minuta: Utakmica na stadionu Park Hall je započela!

0'- Još je nekoliko trenutaka ostalo do početka utakmice. Nogometaši Rijeke imaju i podršku navijača s tribina.


The New Saints: Harrison - Spender, Saunders, Rawlinson, Pryce - Brobbell, Edwards, Routledge - Mullan, Quigley, Fletcher

Rijeka: Sluga - Ristovski, Župarić, Elez, Zuta - Mišić, Bradarić - Vešović, Gorgon, Matei - Heber.

Riječani su u ponedjeljak doputovali u engleski gradić Oswestry na granici s Walesom u kojem svoje utakmice igra njihov suparnik.

Navečer je momčad Matjaža Keka odradila trening na Park Hillu, nakon čega je o susretu progovorio trener hrvatskog prvaka.

Loši uvjeti

"Naš cilj je nakon svega da prođemo dalje i to je najbitnije. Imamo dobru prednost, ali i velški prvak je u prvoj utakmici pokazao da je organizirana ekipa s dobrim pojedincima. Na ovoj podlozi će trebati puno koncentracije, odlučnosti i agresivnosti", rekao je Kek, koji se ipak nije pretjerano žalio na uvjete tj. činjenicu da će se igrati na umjetnoj travi.

"Kako god da su uvjeti neobični za nas moramo se aklimatizirati. Svatko tko misli da će biti šetnja neka zaboravi na to. Podloga je specifična, ali kako njima tako i nama. U nekim trenucima će utjecati na našu igru, isprobali smo umjetnu travu na Rujevici, ali ona se znatno razlikuje od ove podloge", zaključio je slovenski stručnjak u razgovoru za klupksu televiziju.

Rijeka je , inače, posljednji put izgubila gostujuću europsku utakmicu u pretkolu 2009. godine od Metalista.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo