Crveni slave: Rijeka pala usred Splita

Derbi 15. kola između RNK Splita i Rijeke pripao je domaćinima. Crveni su pogotkom Glavine pobijedili i tako Kekovim izabranicima nanijeli drugi ovosezonski poraz.

3.11.2013.
20:56
VOYO logo

Split je krenuo žestoko. Prvu je prigodu na utakmici imao Mate Bilić koji je glavom nakon centaršuta loptu poslao pored gola. Pet minuta poslije udarac je oprobao i Belle, ali je Vargić obranio krajnjim naporom.

Dominacija Splita se nastavila. Roce je u 17. minuti gađao pored vrata, a najveću priliku u prvom dijelu imao je ponovno Mate Bilić kojem s pet metara nakon ubačaja udarac glavom u suprotni kut bravurozno brani Vargić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemoć Rijeke u prvom dijelu najbolje je otkrio pokušaj Sharbinija u 36. minuti, udarac s 25 metara završio je daleko od vrata, a bio je to najozbiljniji pokušaj gostiju.

No, u nastavku se Rijeka ipak uozbiljila. Prvo je u 52. minuti veliku priliku propustio Alispahić, ostao je sam na sedam metara, ali poslao je loptu preko gola. Samo minutu poslije, ubačaj u kazneni prostor Rijeke došao je do Benka, koji škaricama gađa točno u kut domaćih vrata, ali Zagorac brani fantastično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 62. minuti uzvratio je Glavina, no Vargić je njegov udarac lako ukrotio. No, samo tri minute poslije riječki vratar bio je nemoćan, ubačaj s desne strane u sami kuta glavom je zakucao upravo Glavina.

Pokušao je trener gostiju Matjaž Kek u posljednjih 18 minuta s Andrejom Kramarićem, no džoker Riječana nije uspio donijeti preokret. Pokušao je u 81. minuti Benko iz daljine, ali je je pogodio pravo u domaćeg vratara. Rijeka je tako doživjela drugi ovosezonski poraz, a Split se ovom pobjedom sasvim priključio vodećoj četvorki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo