FANTASTIČAN JADRANSKI DERBI / Rijeka skalpirala Hajduk na Poljudu. Drmić i Tomečak zabili efektne golove, Tomić ih je uništio kontrama

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Rijeka je svladala Hajduk na Poljudu s 2:1

29.8.2021.
23:05
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke odnijeli su sva tri boda s Poljuda, gdje su u posljednjoj utakmici 7. kola HT Prve lige u jadranskom derbiju svladali domaći Hajduk s 2-1 (2-0).

Rijeka je povela u 21. minuti pogotkom Ivana Tomečaka, a na 2-0 je prednost gostiju povećao Josip Drmić. Hajduk je bolju igru u drugom poluvremenu okrunio pogotkom Josipa Eleza u 54. minuti, ali do izjednačenja domaća momčad nije uspjela doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom nedjeljnom derbiju odigranom u Osijeku, Dinamo je s 2-0 pobijedio domaćina. Strijelac prvog pogotka bio je Kristijan Jakić u 33. minuti, a do konačnih 2-0 Zagrepčani su došli autogolom Danijela Lončara.

Tako su Dinamo i Rijeka s 13 bodova iz šest utakmice zasjeli na prva dva mjesta prvenstvene ljestvice. Trećeplasirano Hajduk je iz sedam nastupa ostao na 13 bodova, baš kao i Osijek koji je na četvrtom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREKRASAN PRIZOR NA POLJUDU /

Hajduk hrvatskim olimpijcima dao počasne dresove, posebno su zanimljivi brojevi

Image
PREKRASAN PRIZOR NA POLJUDU /

Hajduk hrvatskim olimpijcima dao počasne dresove, posebno su zanimljivi brojevi

Majstorske kontre

Već u začetku utakmice na Poljudu momčad Gorana Tomića je pokazala da je u Split došla s velikim ambicijama, iako je Marko Livaja u 3. minuti priprijetio nedovoljno preciznim udarcem. No, u 4. minuti je Rijeka već poslala loptu u mrežu. Srećom po Hajduk i njegove navijače, strijelac Josip Drmić našao se u zaleđu.

Loša vijest za trenera Hajduka Jensa Gustafssona bila je ozljeda iskusnog mađarskog reprezentativca Gerge Lovrencsicsa, zbog koje je već u 12. minuti morao napustiti travnjak, a zamijenio ga je Dellova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 21. minuti Rijeka je pokazala kako se brzo može transformirati u kontranapad. Povukao je loptu Prince Ampem po lijevoj strani i ubacio pred gol, gdje je Posavec uspio zaustaviti prvi udarac, ali je odbio loptu do neometanog Ivana Tomečaka koji je bez problema pogodio mrežu za 1-0.

Deset minuta poslije po desnoj strani se sjurio Issah Abbas, ušao u kazneni prostor, gađao lijevi kut Hajdukovog gola, ali je pogodio samo unutarnji dio vratnice. Dvije minute poslije Hajduk je imao najbolju priliku u prvom dijelu. Mlakar je dobio dobru loptu na rub peterca i gađao suprotni kut, ali nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Sjajan gol Tomečaka i Drmića

Gotovo svaki dolazak Riječana pred vrata domaće momčadi sijao je paniku u Hajdukovim redovima. Tako je bilo i u 39. minuti kad je u završnici neprecizan bio Abbas. No, u 43. minuti lopta je ponovno završila iza leđa Josipa Posavca.

Ampem je došao iz svoje polovice gotovo do kaznenog prostora i dao odličnu loptu za Drmića. Švicarac se driblingom oslobodio Stefana Simića i stvorio si dovoljno prostora da s lijeve strane desnom nogom pogodi suprotan kut za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljni onim što su napravili u prvom poluvremenu, gosti su se u drugom dijelu ograničili na branjenje stečene prednosti.

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Elez smanjio

Hajduk je to iskoristio u ranoj fazi drugog dijela i već u 54. minuti prepolovio zaostatak. Iz kuta je ubacio Filip Krovinović, a na prvoj vratnici je prvi na lopti bio Josip Elez i glavom je uspio svladati Prskala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani su u drugom poluvremenu uputili čak 12 udaraca prema riječkim vratima, ali samo je taj Elezov bio precizan. Nekoliko izglednih situacija imali su 'bijeli' za izjednačenje. U 64. minuti Elez je bio asistent, a Biuk je iskosa pogodio samo vanjski dio mreže.

U 76. minuti još bolja situacija. Nakon udarca iz kuta Stefan Simić je uklizao na loptu tri metra od gol-crte, ali je loše zahvatio i promašio cilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tu je priči bio kraj. Rijeka je došla do svoje četvrte pobjede u posljednjih pet prvenstvenih gostovanja na Poljudu.

Uskoro više...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRVA HNL, SEDMO KOLO, STADION POLJUD, 21:00

HAJDUK - RIJEKA 1:2

Sastavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK: Posavec, Lovrencsics, Simić, Elez, Čolina, Vuković, Krovinović, Sahiti, Livaja, Biuk, Mlakar

RIJEKA: Prskalo, Tomečak, Galović, Velkovski, Krešić, Gnezda, Pavičić, Selaki, Issah, Ampem, Drmić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

--------------

Kraj utakmice!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 4' - Eduok je šutirao iz prve, ali ide to pored gola.

90' + 3' - Pridigao se Krešić, sve je u redu čini se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 1' - A joj. Krovinović je sada slučajno centrirajući pogodio u lice Krešića koji već ima ozljedu lica i nosi masku.

90' - Igrat će se još pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Nema promjena na terenu, i dalje se igra u jakom tempu, ali Hajduk nikako ne uspijeva probiti obranu Rijeke.

79' - Utakmica je bila prekinuta na nekoliko minuta zbog dima, odnosno bakljade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Što su sada promašili hajdukovci. Krovinović je briljantno ubacio iz kornera i prošla je lopta na drugu vratnicu gdje je Simić praktički ostao sam, ali je njegov šut otišao pored gola. Ovo je bio pravi zicer.

75' - Nema nekih većih napetosti, Hajduk dominira, Rijeka čeka svoju šansu iz kontre, to im je ipak najjače oružje danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Biuuuuk! Lijepo su probili kroz sredinu i lopta onda dolazi na lijevu stranu kod Biuka koji puca iz blizine, ali pogađa vanjski dio mreže.

59' - Zaboravili su domaćini da Rijeka postoji i sada su opet nakon kontre Abass i Pavičić napravili problem. Potonji je šutirao iz odlične pozicije, ali Posavec je nekako to uspio skinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - GOOOOOOL! ELEEEEZ! Sjajno je Krovinović centrirao iz kornera na prvu stativu gdje je utrčao Elez i zakucao u bližu kut. Ali sjajno je ubacio Krovinović, pogodio je braniča što se ono kaže "u trepavicu".

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela. A inače valja spomenuti kako je uoči početka susreta Hajduk napravio jednu veliku gestu prema našim olimpijcima.

45' - Igraju se još dvije minute.

43' - GOOOOOOOOL! DRMIIIIIĆ! Velemajstorski gol, golčina! Ampem je povukao kroz sredinu i dao na lijevu stranu kaznenog prostora za Drmića, ovaj pak izbacuje Simića i gađa prekrasno u suprotni kut.

39' - Abass! Drmić je dobio odličnu loptu na desnoj strani i dao je povratnu na peterac za Abassa koji nije dobro pogodio i otišlo je u gol-aut.

34' - Mlakar je sada dobio prekrasnu loptu na desnu stranu kaznenog prostora i pucao je iskosa u suprotni kut, ali promašio je zamalo.

30' - Kakva šansa Abassa! Povukao je sam kroz sredinu kontru i onda odlučio šutirati izvana i pogodio je prečku!

21' - GOOOOOOL! TOMEČAAAAK! Rijeka je šokirala jednom kontrom Hajduk, Ampem je probio lijevu stranu i zatim je oštro po podu dao u sredinu gdje prvo Posavec brani jedan udarac Riječana i nakon toga Tomečak nailazi na odbijanac i posprema ga u mrežu.

18' - Hajduk je za sada puno bolji, drže posjed i dosta često uspijevaju prići kaznenom prostoru, ali za sada ozbiljnije prilike nema.

10' - Ma kakvi, neće moći Mađar nastaviti jedva je odšepao izvan terena, umjesto njega će ući Delova.

9' - Legao je sada Lovrencsics i drži se za mišić, ušla je liječnička služba, možda neće moći nastaviti.

7' - Za nijansu je opasniji Hajduk, ima posjed i pokušava stvoriti nekakvu akciju, ali za sada nema nekih većih opasnosti.

3' - Sahiti je lijepo ubacio na sredinu kaznenog prostora i tamo je Livaja šutirao glavom, ali iznad gola.

1' - Počela je utakmica. Poljud je nakrcan navijačima, pjesma se ori, atmosfera je fantastična i vjerujemo da će biti i derbi.

--------------

Hajduk je objavio kako je prodao 15 tisuća ulaznica tako da na Poljudu možemo očekivati pravu navijačku atmosferu.

Prijenos utakmice između Hajduka i Rijeke možete gledati na kanalu ArenaSport 3, a tekstualni prijenos možete pratiti na portalu Net.hr.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo