RIJEKA PRODALA SVOG KAPETANA: / Procurili detalji transfera; Predstavljen u svom novom klubu sjajnim videom

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Gorgon je 2016. stigao u Rijeku iz bečke Austrije i u dresu Rijeke osvojio četiri trofeja

3.8.2020.
11:46
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Austrijski napadač Alexander Gorgon (31) nakon četiri sezone napušta Rijeku i karijeru će nastaviti u poljskom prvoligašu Pogonu iz Szczecina, koji je u nedavno završenom prvenstvu bio šesti, objavljeno je u ponedjeljak na internetskom portalu Rijeke.

U dresu Rijeke osvojio četiri trofeja

Kapetan Rijeke je 2016. stigao u Rijeku iz bečke Austrije i u dresu Rijeke je osvojio četiri trofeja, prvenstvo (2016–17) i tri kupa (2016–17, 2018–19, 2019–20). U 127 nastupa postigao je 42 gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RIJEKA SVLADALA LOKOMOTIVU I OBRANILA NASLOV POBJEDNIKA KUPA: /

Halilović donio Riječanima veliku pobjedu

Image
RIJEKA SVLADALA LOKOMOTIVU I OBRANILA NASLOV POBJEDNIKA KUPA: /

Halilović donio Riječanima veliku pobjedu

'Svaki trofej koji smo osvojili mi je drag'

"Svaki trofej koji smo osvojili mi je drag, u prvoj godini osvojili smo duplu krunu. Upoznao sam puno dragih ljudi, prijateljstva koja će ostati zauvijek. Tužan sam što idem, ali ovo je ipak nogomet i profesionalizam. Siguran sam da ćemo se opet vidjeti", rekao je Gorgon za internetski portal Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijski napadač htio je bolje financijske uvjete u Rijeci, ona na to nije mogla odgovoriti pa je navodno, prema pisanju hrvatskih medija, došlo do sporazumnog raskida ugovora koji je trebao potrajati još tri godine kako bi Gorgon lakše prešao u Pogon, jer poljski prvoligaš, koji je prije dva dana izgubio glavnog sponzora, ne može dati takav novac za iskusnog ofenzivca.

Gorgon će u Pogonu zarađivati najmanje jednako kao i u Rijeci - oko 240 tisuća eura godišnje

Gorgon će u Pogonu zarađivati najmanje jednako kao i u Rijeci - oko 240 tisuća eura godišnje, ali ta bi se zarada mogla povisiti kroz razne bonuse. Također, austrijski napadač u Pogonu je dočekan kao veliko pojačanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorgon je za Rijeku nastupio 126 puta, 42 puta je bio strijelac, a dodao je i 14 asistencija. Navijači će ga pamtiti po sjajnom karakteru, iznimnoj profesionalnosti i iskustvu koje je ugradio u riječke uspjehe proteklih sezona. U Rijeku je došao 2016. godine iz bečke Austrije. Osobno ga je alfa i omega kluba Damiru Miškoviću preporučio bivši trener Dinama Nenad Bjelica, a kod kreatora riječkog uspjeha Matjaža Keka bio je jedan od stožernih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak neće ostati na Kvarneru

Kod talentiranog Igora Bišćana je zadržao taj status, ali su ga do prikaza punog potencijala znatno usporile ozljede. Dolaskom Rožmana izgubio je status standardnog igrača u prvoj momčadi jer se nije uklapao u promjenu sustava igre koji je napravio spomenuti slovenski stručnjak...

Govorilo se o tome da će Gorgon karijeru završiti na Kvarneru, ali uzevši u obzir situaciju s koronakrizom i niz drugih okolnosti, očito je dobio šansu zaraditi još koju tisuću eura više pred odlazak u mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo