RIJEKA REMIJEM S LOKOMOTIVOM PRESKOČILA HAJDUK I ZASJELA NA DRUGO MJESTO: / Dramatični derbi na Rujevici završen bez pobjednika

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Nogometaši rijeke iskoristili su kiks Hajduka koji je izgubio na svojem terenu od Varaždina

16.6.2020.
23:00
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Na Rujevici u derbiju 29. kola Prve HNL Rijeka je pred 2.500 gledatelja u utorak protiv Lokomotive odigrala 2-2, pa su Rijeka, Hajduk i Lokomotiva unutar dva boda, dok Dinamo uvjerljivo drži prvo mjesto na tablici.

Image
DEBAKL HAJDUKA PROTIV VARAŽDINA: /

Gosti slavili na Poljudu, Splićani izgublili važne bodove u borbi za drugo mjesto

Image
DEBAKL HAJDUKA PROTIV VARAŽDINA: /

Gosti slavili na Poljudu, Splićani izgublili važne bodove u borbi za drugo mjesto

Lokomotiva je povela u 36. minuti, nakon duge lopte Lirim Kastrati je pobjegao i ušao u kazneni prostor, te uspio zabiti. Gosti su u 64. minuti mogli povećati prednost, kada je Uzuni izbio sam pred gol Rijeke, ali je pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki preokret

Rijeka uspijeva izjednačiti u 66. minuti. Halilović je izveo korner, Velkovski pucao glavom, lopta se odbila do napadača Srednjoafričke Republike Sterlinga Yatekea, koji je tek ušao u igru, i odmah je poentirao.

U 78. minuti preokret domaćina, Smolčić je ubacio na drugu stativu, a Andrijašević glavom pogađa za vodstvo 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tu nije bio kraj uzbuđenjima, jer je Lokomotiva 84. minuti iz penala, kojeg je realizirao Fran Karačić, došla do remija 2-2. Prethodno je Capan nepotrebno rukama srušio Uzunija u kaznenom prostoru, a sudac Batinić je uz pomoć VAR-a dosudio kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez publike na Poljudu

Hajduk je u utorak na Poljudu protiv Varaždina, koji se bori za opstanak, izgubio sa 2-3, s tim da su gosti na poluvremenu vodili 3-0.

Ovo je bilo prvo kolo nastavka prvenstva nakon korona-pauze na kojem su mogli biti navijači na tribinama, pa se na stadionu Aldo Drosina okupilo oko 1.000 gledatelja, dok na Poljudu nije bilo navijača zbog kazne Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva hrvatska nogometna liga, 29. kolo

Rijeka - Lokomotiva 2:1

Rijeka: Pandur, Capan, Velkovski, Galović, Braut, Halilović, Lepinjica, Smolčić, Lončar, Andrijašević, Čolak Lokomotiva: Grbić, Marković, Kovačić, Uzuni, Petrak, Mersinaj, Čokaj, Kolinger, Kastrati, Tolić, Karačić

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90+6' Kraj susreta. Utakmica je završena rezultatom 2:2 i s osvojenim bodom je Rijeka napredovala na drugo mjesto na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se čak šest minuta sudačke nadoknade.

90' Opasan pokušaj Lokomotive, iz daljine je pucao Uzuni, a lopta odlazi malo iznad gola. Gostujući nogometaši tražili su korner, ali sudac je procijenio da golman Rijeke nije dirao loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' GOL Lokomotiva je izjednačila, zabio je Karačić iz jedanaesterca kojeg je skrivio Capan. Igrač Rijeke dobio je i drugi žuti karton te mora napustiti igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' Kakav preokret Rijeke, Andrijašević je zabio za 2:1 i rezultat koji njegovu ekipu vodi na drugo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' GOL Rijeka je izjednačila, zabio je Yateke do kojega je lopta došla nakon ubačaja iz kuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' Uzuni je sada imao ogromnu priliku, izbio je pred golmana Rijeke Pandura, no on brani njegov udarac.

60' Gosti su se u posljednjih desetak minuta oporavili od velikog pritiska i u ovim trenucima se igra ravnoporavno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' Sada je bilo opasno pred golom Lokomotive. Nakon "glavometa" u gostujućem kaznenom prostoru Andrijašević je pucao s pet metara, ali Grbić brani.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Gotovo je prvo poluvrijeme, Lokomotiva vodi 1:0 i pobjedom u ovoj utakmici ekipa s Kajzerice bi stigla na drugo mjestu na ljestvici 1.HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' Rijeka je pritisnula svim silama u završnici prvog poluvremena, očajnički ne želi otići sa zaostatkom na odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' GOL Lokomotiva je povela nakon munjevitog kontranapada golom Kastratija koji je prošao po boku, ušao u šesnaesterac i zabio kroz noge golmanu Rijeke.

27' Sada je nogometaš Lokomotive Kastrati dobio žuti karton zbog prekršaja na Galoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' Sada su domaćini tražili jedanaesterac zbog igranja rukom, ali sudac Batinić je ostao nijem, a nije se aktivirao niti VAR.

19' Riječani su zagospodarili terenom i čini se da su odlučni da riješe pitanje pobjednika ovog susreta što ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9' Početak utakmice prošao je mirno, bez prevelikih uzbuđenja. Vrijedi izdvojiti samo Andrijaševićev neprecizan udarac iz solidne pozicije.

3' Rijeka bi pobjedom nad Lokomotivom zasjela na drugo mjesto ljestvice gdje bi zamijenila Hajduk koji je kiksao protiv Varaždina.

1' Počela je utakmica.


U ranije odigranoj utakmici splitski Hajduk je izgubio na svojem terenu od Varaždina i tako otvorio priliku Rijeci da ga zamijeni na drugom mjestu tablice HNL-a. Pozicija je to koja će sljedeće sezone voditi u kvalifikacije za Ligu prvaka.


U utorak na Rujevici na rasporedu je derbi 29. kola Prve HNL Rijeka - Lokomotiva (21.05 sati), a ovo će biti prvo kolo nastavka prvenstva nakon korona-krize na kojem će se igrati pred navijačima.

"Kad se igra doma na Rujevici pred navijačima, to je velika razlika i to se osjeti na terenu. Nije to nikakva isprika za kiks protiv Varaždina (0-0) u prošlom kolu, ali bit će puno lakše igrati uz navijače i nadam se da nam mogu dati dodatan impuls", kazao je, kako prenosi internetski portal Rijeke, napadač Alexander Gorgon.

Treći protiv četvrtog

Bit će to dvoboj treće i četvrte momčadi na tablici, a stadion na Rujevici neće biti otvoren u punom kapacitetu.

"Nismo zadovoljni jer išli smo s mišlju da uzmemo tri boda, ali Varaždin se dobro borio. I mi smo imali svoje prilike i to je dobar signal da možemo nešto stvoriti", dodao je Gorgon.

'U našoj igri ima još rezerve...'

U posljednjem ovosezonskom prvenstvenom dvoboju Lokomotiva je 1. veljače u Kranjčevićevoj slavila s 2-1. Na početku sezone, u 2. kolu, Rijeka je pobijedila s 1-0, a jedan susret završio je remijem (1-1).

"Čeka nas ekipa koja je u prošlom kolu dobila Dinamo i to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Žele se nadigravati, jako su dobri u kontranapadima i vrlo opasni u zadnjih 30 minuta. U našoj igri ima još rezerve, a i vraćaju nam se gledatelji, a to je za nas jako bitno. Imamo nekoliko ozlijeđenih igrača, ali siguran sam da će svi oni koji budu igrali pružiti svoj maksimum", ocijenio je trener Rijeke Simon Rožman.

Lokomotiva je u prošlom kolu iznenadila Dinamo, pobijedivši 1-0, čime je dodatno podignuta atmosfera u svlačionici.

Lokosi pokazali 'kakvu kvalitetu posjeduju'

"Pobijediti Dinamo uvijek imam veliku težinu, s obzirom na njihovu kvalitetu, dominaciju u HNL-u, te sjajne predstave u Ligi prvaka ove sezone. No, sada to treba zaboraviti i psihički se pripremiti za Rujevicu. Znamo da je Rijeka jako dobra momčad, a pogotovo kad igra na svom stadionu, i pogotovo sada u prvoj utakmici s gledateljima na stadionu. Bit će to teška i zahtjevna utakmica, svi ćemo morati biti na svom maksimumu i trebamo iskoristiti svaku prigodu koju nam Rijeka pruži. Mi smo jako dobro pripremljeni, i taktički i fizički, i dosad smo svima pokazali kakvu kvalitetu posjedujemo", istaknuo je za internetski portal "Lokosa" branič Ivan Čeliković.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo