Tako se radi posao u Europi: I Rijeka pretekla Dinamo sa 'samo' 70 milijuna kuna!

Nakon Hajduka, Osijeka i Istre, i HNK Rijeka je postala sportsko-dioničko društvo.

30.9.2013.
19:32
VOYO logo

Upisom povećanja temeljnog kapitala HNK Rijeka s 12 milijuna kuna na 82,87 milijuna kuna, na Trgovačkom sudu u Rijeci dovršen je formalno-pravni postupak preoblikovanja ovog nogometnog kluba iz sportskog kluba-udruge za natjecanja u sportu, u sportsko dioničko društvo, izvijestio je grad Rijeka.

Odluku o povećanju temeljnog kapitala donijela je Glavna skupština HNK Rijeke 27. kolovoza ove godine. Grad Rijeka je u temeljni kapital uložio svoja prava i potraživanja prema klubu, temeljem prenesenih potraživanja Ministarstva financija na ime duga za poreze, doprinose i druga javna davanja u iznosu od 16,86 milijuna kuna. Time grad Rijeka sada ima 248.606 dionica ili 30 posto društva, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stichting Social Sport iz Nizozemske, iza kojeg stoji talijanski industrijalac Gabriele Volpi, uložio je 54,01 milijuna kuna te stekao 580.100 dionica ili 70 posto vlasništva društva.

Na obostrano su zadovoljstvo u potpunosti ispunjene i stavke o financijskom oporavku i podmirivanju svih dugovanja HNK Rijeka iz Ugovora o partnerstvu sklopljenog između Grada Rijeke, fondacije Stichting Social Sport i HNK Rijeka, iz veljače prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fondacija je ozbiljnost svojih namjera dokazala ispunivši ugovorne obveze prema HNK Rijeka više od godinu dana prije roka", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo