Nezapamcena euforija u Rijeci: Dinamu se ovo vec dugo nije dogodilo!

'Kup je nas, kup je nas', orilo se Kantridom u utorak navecer. Rijeka je nakon minimalne pobjede na Maksimiru ocitala lekciju Dinamu i u uzvratu finala Hrvatskog kupa.

13.5.2014.
14:25
VOYO logo

Rijeka je potpuno nadigrala Dinamo u prvoj utakmici na Maksimiru, bivsi dinamovac Ivan Tomecak je proslu srijedu presudio hrvatskom prvaku, a u uzvratu su dinamovci dozivjeli novi sok. I to kakav, u obliku dva gola u vlastitoj mrezi.

Sve je danas na Kantridi bilo u znaku Rijeke. Gradom je uoci utakmice vladala nezapamcena nogometna groznica, a igraci Matjaza Keka zahvalili su fenomenalnoj publici na najbolji nacin. Ali idemo redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je malo bolje krenuo u utakmicu, imao i pogodenu stativu, ali mudra taktika domacina, igranje na kontre isplatila se Rijeci. To se posebno vidjelo kod drugoga gola koji je Zoran Kvrzic postigao upravo iz jedne takve situacije i brze kontre.

Jedna od stvari koja je kostala poraza Dinamo je skok-igra. Igraci Rijeke su u zraku u obje utakmice bili dominantniji, bar u situacijama koje su bile konkretnije po gol. Upravo je iz skoka postignut i prvi gol za domace kojeg je zabio Mitrovic glavom u 35. minuti nakon kornera. Kantrida je tada eruptirala a svim navijacima "bijelih" na Kantridi se tada ukazalo Rabuzinovo sunce. Bio je to alarm da gosti iz Zagreba prebace u visu brzinu, ali sve je to bilo dosta jalovo, i traljavo. Visoko postavljena obrana Rijeke umrtvila je svaki pokusaj Dinama da postigne gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski strucnjak na klupi Rijeke je na poluvremenu naredio svojim igracima da prepuste igru gostima i vrebaju svoju sansu iz kontre. I takva taktika mu se isplatila, kada je iz jedne kontre na loptu naletio Kvrzic i u 80. minuti postigao gol koji ce sanjati.

I tada je san o Rabuzinovom suncu postao stvarnost, tada je Kantrida mogla poceti slaviti. Da je bilo vise koncetracije Rijeka je mogla totalno deklasirati Dinamo. Ali ni ovih ukupnih 3:0 ne zvuci lose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno peti Kup je u vitrinama Rijeke, treci od osamostaljena, vjerojatno i najdrazi. Nema sumnje, u Rijeci ce se slaviti do dugo u noc pa i duze.

http://realtime.sportinti.me/cmd/loader?match_code=d7fd9486-e52-7f63-cba0-31126ace87f5&style=classic&width=435&height=755

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo