Sammir će 'sanjati' šansu koju je promašio

Derbi 30. kola hrvatskog prvenstva su na Kantridi igrali Rijeka i Dinamo, a susret je završio bez pogodaka. Sammir je u 13. minuti imao najbolju priliku, no nije uspio zabiti 'zicer'.

5.5.2013.
17:08
VOYO logo

Rijeka. Kantrida. Suci: Vlado Svilokos (Sisak), Tomislav Hudika (Varaždin), Goran Dević (Koprivnica), Igor Križarić (Čakovec).

RIJEKA: Mance - Marić, Knežević, Datković, Škarabot - Kreilach, Brezovec - Mujanović (od 72. Čulina), Alispahić (od 72. Močinić), Jugović - Benko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Kelava - Jedvaj, Addy, Šimunić, Pivarić - Leko, Brozović, Sammir (od 86. Pamić), Husejinović, Rukavina (od 68. Ibanez) - Krstanović (od 77. Beqiraj). Derbi na Kantridi je počeo vrlo žustro, a već u 2. minuti Sammir je odlično uposlio Jedvaja, ovaj probio stranu i vratio loptu Husejinoviću koji puca iznad gola.

Odmah nakon toga uzvratio je Alispahić koji je presjekao loptu i iz daljine pucao po Kelavinim vratima, ali lopta također odlazi preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 7. minuti je Brezovec lijepo pucao s 25 metara, a Kelava se dobro protegnuo i odbio udarac koji je išao u donji kut.

Dinamo je u 13. minuti imao zicer, no Sammir ga je promašio. Husejinović je odlično prošao dva igrača Rijeke, ušao u domaći šesnaesterac i dodao Sammiru čiji udarac s 10 metara brani Mance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kantrida je 'eksplodirala' u 16. minuti kada je Alispahić nabacio iz prekida, a Benko glavom poslao loptu u Dinamovu mrežu, no sudac je prekinuo slavlje jer je pomoćni sudac signalizirao zaleđe.

Na kraju prvog poluvremena i Brozović je imao veliki promašaj. Pivarić je ubacio u sredinu i našao Brozovića koji s par metara šalje loptu preko praznog gola. Sudac je svirao zaleđe, ali to dinamovca ne amnestira od promašaja. Lopta je svakako trebala završiti u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak utakmice nije bio tako zanimljiv kao prvi dio pa su Rijeka i Dinamo na kraju podijelili bodove.

"Nakon dugo vremena smo igrali u prekrasnom ambijentu i svaka čast svima koji su bili na Kantridi. Bio je to pravi nogometni ambijent u kojem je igračima gušt igrati. Izašli smo dobro na Kantridu, s pravim gardom i dinamovski imali kontrolu utakmice. Naravno, imali smo par individualnih pogrešaka, ali i kontrolu utakmice. Nisam zadovoljan s dvije stvari: što ulazimo u poluprilike koje ne realiziramo i to nam se ponavlja iz utakmice u utakmicu. Druga stvar s kojom nisam zadovoljan jest što na kraju nismo izgledali organizirano i ne želim da momčad tako igra na kraju. Unatoč tome, čestitke mojim igračima koji su pružili dobru igru te igračima Rijeke. Što reći nego daj Bog da imamo više ovakvih utakmica u našoj ligi", izjavio je nakon utakmice za Dinamovu internetsku stranicu Kruno Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo