DOMAĆINI (OPET) OSTALI PRAZNIH RUKU / Rijeka barem privremeno zasjela na čelo tablice, Rudeš zacementiran za dno HNL-a

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ovom pobjedom Rijeka je, barem privremeno, skočila na prvo mjesto ljestvice, a za tri boda su najzaslužniji bili strijelci Niko Janković u 12. i Franjo Ivanović u 79. minuti

1.10.2023.
17:20
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke ostvarili su novu prvenstvenu pobjedu, u 10. kolu HNL-a Rijeka je na gostovanju u Zagrebu svladala Rudeš 2-1 (1-0).

Image
BEZ DLAKE NA JEZIKU /

Maurizio Sarri potpuno izgubio živce i sasuo paljbu po Fifi i Uefi: 'Šalju ove momke na klanje...'

Image
BEZ DLAKE NA JEZIKU /

Maurizio Sarri potpuno izgubio živce i sasuo paljbu po Fifi i Uefi: 'Šalju ove momke na klanje...'

Ovom pobjedom Rijeka je, barem privremeno, skočila na prvo mjesto ljestvice, a za tri boda su najzaslužniji bili strijelci Niko Janković u 12. i Franjo Ivanović u 79. minuti. Jedini pogodak za Rudeš dao je Fran Topić u 90. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudeš je i dalje uvjerljivo posljednja momčad na ljestvici, ima devet poraza i samo jedan remi.

Živahno je počela utakmica te su obje momčadi u uvodnim minutama kreirala sjajne prilike. U prvoj minuti novi napadač Rijeke Yansane je imao odličnu situaciju, ali ga je zaustavio vratar Rudeša Kralj. Odmah je na drugoj strani uzvratio Petković, ali i tada je pobjednik bio golman, ovaj put Labrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je povela nakon ogromne pogreške domaćeg vratara Kralja. Povratna lopta, nimalo zahtjevna, prošla je Kralju pored noge i išla prema domaćim vratima. Kralj je nekako uspio zaustaviti njen put prema mreži, ali ju je samo odbio na nogu Yansanea koji je asistirao Jankoviću, a ovaj lako pogodio za 1-0.

Do kraja prvog dijela Rudeš je odigrao ravnopravno i solidno, ali bilo je to premalo za moguće izjednačenje. Obrana Rijeke nije bila na velikim mukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme počelo je pokušajima gostiju, prvo Pjaca pa Janković i Fruk, dok je s druge strane uzvratio dalekometnim pokušajem Srbljinović.

Bolja je bila Rijeka sve do kraja utakmice, a pogodak za 2-0 postigao je Ivanović u 76. minuti. Međutim, zbog zaleđa je gol poništen, ali je isti igrač sve ponovio samo tri minute kasnije, iz slične pozicije je pucao i pogodio te je tada bilo sve regularno, a Rijeka je pobjegla na dva pogotka razlike. Do kraja je Rudeš postigao tek počasni pogodak, Topić je u 90. smanjio na 1-2, ali za nešto više od toga nije bilo vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku nedjelje se igra najveći hrvatski derbi, od 18 sati na Poljudu se za bodove bore Hajduk i Dinamo. Posljednju utakmicu kola u ponedjeljak će odigrati Istra 1961 i Lokomotiva, a susret u Puli počinje u 18 sati.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo