RIJEČANI SE VRATILI IZ ABERDEENA S 'VREĆOM NOVACA': / Evo koliko su zaradili trijumfom i kolika ih nagrada još čeka

Image
Foto: Profimedia

Riječane u doigravanju Europske lige čeka Gent koji je u uzvratnom susretu kod kuće slavio rezultatom 3:0 protiv ciparskog AEK-a. Prva utakmica igrat će se već za tjedan dana u Belgiji

16.8.2019.
8:58
Profimedia
VOYO logo

Rijeka se lagano plasirala u doigravanje Europske lige. Momčad Igora Bišćana doslovno je protutnjala Aberdeenom i pobjedom 0:2 potvrdila da je bolja momčad. Sve je riješeno već u prvom dijelu, a strijelci su bili Stjepan Lončar i Antonio Mirko Čolak.

Nije samo zadovoljstvo rezultatom prisutno u Rijeci, već su Igor Bišćan i njegovi momci napunili klupsku blagajnu prolaskom u doigravanje Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEVJEROJATNA IZJAVA ŠKOTSKOG TRENERA NAKON UVJERLJIVOG PORAZA: /

Ovime je obezvrijedio sjajnu predstavu Rijeke

Image
NEVJEROJATNA IZJAVA ŠKOTSKOG TRENERA NAKON UVJERLJIVOG PORAZA: /

Ovime je obezvrijedio sjajnu predstavu Rijeke

MIlijuni u kasi

Kako je UEFA objavila u svom "cjeniku", svi sudionici trećeg pretkola Europske lige dobit će 280 tisuća eura, što je nešto više od dva milijuna kuna.

Ako tome pridodamo i naknadu za sudjelovanje u doigravanju Europske lige u kojem će se Rijeka susresti s Gentom, dolazimo do kombinirane cifre od 580 tisuća eura, što je u našoj valuti oko 4,3 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se Riječani plasiraju u grupnu fazu natjecanja, zaradit će 2,92 milijuna eura, kao i svaka od 48 momčadi koja će se natjecati u Europskoj ligi.

'Naplatiti muku'

“Na kraju je ispalo mirno i relativno lagano. Ali mislim da smo najviše zaslužni mi. bili smo spremni od prve minute odgovoriti na njihov agresivan početak. Bili su preagresivni i nastojali su pod svaku cijenu nas izdominirati. U otvaranju utakmice smo ih s dva gola i s dobrom igrom smirili. Na kraju mogu biti samo sretan i ponosan na svoje igrače. Pokazali su svima, navijačima i sami sebi koliko su dobri”, rekao je trener Rijeke Igor Bišćan nakon utakmice za službenu stranicu kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Težak je tjedan pred nama. Morat ćemo skupiti snage najviše što možemo. Imat ćemo problema u ovim domaćim utakmicama, ali to je cijena igranja u Europi i svjesni smo toga prije nego što je natjecanje krenulo. Moramo dati sve od sebe da naplatimo tu muku”, rekao je Bišćan.

Riječane u doigravanju Europske lige čeka Gent koji je u uzvratnom susretu kod kuće slavio rezultatom 3:0 protiv ciparskog AEK-a. Prva utakmica igrat će se već za tjedan dana u Belgiji. Bišćan o Gentu nije htio pričati, već je zaključio da je za to jednostavno prerano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo