[VIDEO] RIJEKA KREIRALA SENZACIJU NA RUJEVICI I NOKAUTIRALA ALKMAAR IZ EUROPE: / Tomečak 'salahovskim' potezom pokopao Nizozemce

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Alkmaar je na kraju ostao s igrčem manje, a Riječani su to iskoristili ne bi li došli do pobjede na svojoj Rujevici

10.12.2020.
20:50
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke u susretu su posljednjeg, 6. kola skupine F Europske lige na Rujevici svladala AZ Alkmaar sa 2:1.

Rijeka je povela golom Menala u 52. minuti, no pet minuta potom poravnao je Wijndal, da bi pobjedu za oproštaj od Europske lige Rijeci osigurao Tomečak u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je utakmica na Rujevici bila mnogo važnija za nizozemski sastav, kojemu je pobjeda osiguravala prolazak u šesnaestinuinu finala, dok je Rijeka odavno znala da će joj ovo biti oproštaj od Europske lige za ovu sezonu, Riječani su na terenu izgledali kao jednako motiviran, ako ne i motiviraniji sastav.

Prva pobjeda Riječana

Nagrada za takav pristup došla je u 52. minuti kada je kapetan Andrijašević okomitom loptom proigrao Menala, a Rijekin napadač je potom odlično reagirao i prizemnim udarcem s vrha kaznenog prostora svladao Bizota. Njegov gol pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AZ Alkmaar odlični je reagirao po primljenom pogotku, u 55. minuti Gudmundsson je imao "zicer", ali je sa 10-ak metara poslao loptu pored vratnice, no Windal je u 57. bio precizniji te je njegov udarac sa 20-ak metara završio iza leđa Nevistića koji je uspio postaviti dlan na loptu, ali ne i dovoljno ju skrenuti da ne bi zavšrila u mreži.

Od 80. minute gosti su igrali bez isključenog Karlssona, a Rijeka je igrača više iskoristila u samoj završnici. Lončar se ubacio na lijevo krilo, ubacio u peterac gdje se Tomečak izborio za prostor za udarac za pobjednički pogodak, a prije toga je "salahovskim" potezom zavaljao obranu Alkmaara. Njegov gol pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu ove skupine Napoli i Real Sociedad su na stadionu Diego Armando Maradona igrali 1:1. Poveo je Napoli golom Zielinskog (35'), a poravnao je Willian Jose (90+2').

Napoli je sa 11 bodova osvojio prvo mjesto u skupini F, Real Sociedad je s devet završio na drugoj poziciji, AZ Alkmaar je s osam bodova ostao treći, dok je Rijeka posljednja s četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rijeka - AZ Alkmaar 2:1

Rijeka: Nevistić; Smolčić, Galović, Capan, Štefulj, Tomećak, Lončar, Halilović, Andrijašević, Murić, Menalo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alkmaar: Bizot, Martins Indi, Chatzidiakos, Sugawara, Wijndal, Gudmundsson, Koopmeiners, Midtsjo, Stengs, Karlsson, Boadu

Tekst se nastavlja ispod oglasa


FT Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+3' GOOOOOOL! Vodi Rijeka 2:1. Tomečak je primio loptu u kaznenom prostoru, Salahovskim potezom zavaljao obranu Alkmaara i zabio gol za pobjedu.

86' Rijeka napada sad s igračem više, želi momčad Simona Rožmana ovu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' Karlsson je dobio crveni karton nakon grubog starta na Štefulju.

70' Murić i Capan su izašli, a Pavičić i Kulenović ušli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' Kontra Rijeke, Menalo je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je od bloka otišla u korner.

57' Kratko je trajalo veselje Riječana. Wijndal je potegnuo s 20 metara, Nevistić nije tu mogao ništa i Alkmaar je izjednačio na Rujevici. Pogledajte njegov gol OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' Gooooool! Vodi Rijeka 1:0 na Rujevici. Menalo je pobjegao i zabio te tako ostavio Nizozemce u nevjerici. Kakav razvoj događaja u Rijeci, Alkmaar sad mora još žešće napasti. Pogledajte njegov gol OVDJE.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HT Na samom kraju prvog dijela Nevistić je opet obranio pokušaj Koopmeinersa iz slobodnog udarca i bit će to sve za prvih 45 minuta.

41' Opet je bilo opasno pred golom Rijeke. Sugawara je bio pred golom Rijeke nakon pogreške obrane, no Nevistić mu je izašao ususret i promašio je bočni igrač Alkmaara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' Poništen gol Galoviću. Skočio je stoper Rijeke i poslao loptu u mrežu, no sudac je sudio zaleđe i neće od toga biti ništa.

30' Sjajna sada reakcija Nevistića na udarac Karlssona, obranio je riječki vratar čistu šansu, a kasnije nakon kornera pokupio loptu u svom prostoru. Evo malo uzbuđenja na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' Ako s zijevnuli pred svojim TV-om, vjerujte nam da niste jedini, malo se toga događa na Rujevici. Prvi žuti karton na utakmici dobio je Menalo.

20' Dobar period riječke igre, oslobodili su se domaćini početnog pritiska i sad su ravnopravni, možda čak i bolji od Alkmaara, no nema još one prave šanse za gol na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' Brani Nevistić opasan pokušaj Boadua. Opasno je bilo pred riječkim golom, a na drugoj strani Andrijašević je bio u dobroj prilici, ali nije stigao do lopte. Živahna utakmica na Rujevici.

6' Bolji Alkmaar na početku, Riječani nemaju rezultatsku važnost od ove utakmice pa su očekivano manje motivirani od Nizozemaca koji moraju po pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Počela je utakmica nakon minute šutnje za legendarnog Paola Rossija.

18:00 - Stigle su i početne postave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17:30 - Trener nogometaša Rijeke Simon Rožman u najavi je utakmice posljednjeg, 6. kola skupine F Europske lige protiv AZ Alkmaara, koja će se igrati na Rujevici od 18.55 sati, izjavio kako napokon na raspolaganju ima kompletnu momčad.

"Najbolja vijest je da su svi igrači bili negativni na testiranju na koronavirus i da su spremni pa ćemo napokon biti kompletni. Nedostajat će samo ozlijeđeni Čerin. Ovo će nam biti zadnja utakmica u Europskoj ligi, ali mislim da imamo još puno toga za pokazati. Kako smo u Nizozemskoj odigrali najlošiju utakmicu u natjecanju po skupinama imamo veliki motiv za popravljanje dojma. Pokazalo se da ako 'preživimo' prvih 15 minuta, onda možemo biti konkurentni svima", rekao je Rožman, a zatim i analizirao suparnika:

"Alkmaar ima jako dobru tranziciju, a krilni igrači su im odlični u igri jedan na jedan. No, mi smo ušli u niz dobrih rezultata, igramo na svom terenu i učinit ćemo sve kako bismo na dobar način završili svoj nastup u Europi".

'Oni moraju igrati na pobjedu'

U odnosu na prvu utakmicu igranu krajem listopada u Alkmaaru u kojoj je AZ bio bolji sa 4-1 došlo je do promjene trenera u nizozemskom sastavu. Arnea Slota, koji bi na kraju sezone trebao preuzeti Feyenoord, zamijenio je njegov pomoćnik Pascal Jansen.

"Bez obzira tko im je na klupi, oni moraju igrati na pobjedu ako žele proći. S obzirom da je i novi trener bio član dosadašnjeg stožera pokazuje se kako će tražiti kontinuitet", dodao je Rožman. I stpoer Rijeke Luka Capan smatra kako je vrlo važno dobro krenuti u susret.

"Alkmaar je brza, okomita, agresivna ekipa, dobro ulazi u utakmice tako da moramo od prve minute biti koncentrirani. Naravno da bismo radije natjecanje završili s četiri nego s jednim bodom, a želja nam je i popraviti loš dojam koji smo ostavili u Nizozemskoj", kazao je Capan.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo