U KORIST UDRUGE NAŠ HAJDUK / Revoltirani najveći mali dioničari Hajduka odrekli se svojih mjesta u Nadzornom odboru

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Od prvog dana sadašnjeg saziva Nadzornog odbora Hajduka bilo je jasno da jedna struja želi po svaku cijenu preuzeti vlast u Hajduku, što sada i ostvaruju'

7.4.2016.
16:59
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

SPLIT - Vodstvo tvrtke Tommy, koja posjeduje 24,53 posto dionica HNK Hajduk, odlučilo je svoja upravljačka prava u tom klubu, odnosno Nadzornom odboru u kojem ima dva od ukupno devet članova, prepustiti udruzi Naš Hajduk, jer je nezadovoljno nedavnom odlukom Nadzornog odbora o smjeni predsjednika Uprave Marina Brbića, izvjestio je u četvrtak na konferenciji za novinare Tomislav Mamić, vlasnik tvrtke Tommy.

"Odluka Nadzornog odbora da se smjeni Brbića, nakon čega su uslijedile ostavke predsjednika Nadzornog odbora Ljube Pavasovića Viskovića i sportskog direktora Hajduka Gorana Vučevića, je ishitrena i nepotrebna. U toj odluci ne vidim ništa dobrog i njome se nanosi šteta Hajduku“, rekao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadzorni odbor Hajduka je ovu odluku donio nedavno glasovanjem 5-4, a Mamić je danas  je objasnio kako nije imao nikakvih saznanja da će biti donesena takva odluka, te da dva člana Nadzornog odbora koja zastupaju tvrtku Tommy nisu mogla ništa učiniti i postali su nebitni, pa stoga ne žele više sudjelovati u radu Nadzornog odbora i ta upravljačka prava prepuštaju udruzi Naš Hajduk.

Dodao je kako ne želi ugroziti funkcioniranje kluba, te će ta dva člana Nadzornog odbora, Jako Andabak i Zoran Mamić, vjerojatno ostati  na toj dužnosti do srpnja ove godine kada se očekuje redovita godišnja sjednica Skupštine Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od prvog dana sadašnjeg saziva Nadzornog odbora Hajduka bilo je jasno da jedna struja želi po svaku cijenu preuzeti vlast u Hajduku, što sada i ostvaruju, ali na način da je jedan od članova NO, koji je prvobitno podržavao Brbića, vjerojatno pod pritiskom promijenio mišljenje i sada glasao za njegovu smjenu što je bilo presudno da se Brbića smjeni“, kazao je Mamić.

On je izrazio nezadovoljstvo što udruga "Naš Hajduk" nije iskazala svoje nezadovoljstvo smjenom Brbića i jasnijim stavom rekla da se ne slaže sa takovom odlukom Nadzornog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da udruga Naš Hajduk, koja ima ambiciju u nekoj perspektivi biti (većinski) vlasnik Hajduka, mora imati o snažniji stav o pojedinim pitanjima, poput Brbićeve smjene. Svjedoci smo da s jedne strane Grad, kao većinski vlasnik kluba (posjeduje oko 56 posto dionica), i gradonačelnik Ivo Baldasar se distanciraju od bilo kakve odluke Nadzornog odbora, a s druge strane udruga Naš Hajduk isto tako izbjegava bilo kakav stav o najnovijim događanjima u Hajduku, a mi smatramo da to nije u redu“, poručio je Mamić.

Odgovarajući na brojna novinarska pitanja, Mamić je kazao kako njegove kritike na račun udruge "Naš Hajduk" ne znače da postoje napetosti u odnosima između njih, nego da očekuje od udruga izvrši pritisak na Grad Split da svoja upravljačka prava također prenese na "Naš Hajduk", kao što je to učinila i njegova tvrtka Tommy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o odnosu tvrtke Tommy, koja je sponzor Hajduka, Mamić je rekao kako će se to sponzorstvo nastavit,i i da ga ne treba dovoditi u vezu s odlukom da se upravljačka prava te tvrtke prepuste udruzi "Naš Hajduk".

"Jasno je da mi želimo brend kao što je Hajduk vezati uz našu tvrtku, koja je najveća u Dalmaciji i jedna od najuspješnijih u Hrvatsko“, poručio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit što misli u konceptu narodnog kluba kojeg zagovara udruga "Naš Hajduk", i je li možda potrebno osmišljavati drukčiji koncept za taj klub, Mamić je rekao kako je on podržao taj model.

"Iskreno, ja sam imao razgovore o dokapitalizaciji Hajduka na način da tvrtka Tommy bude većinskI vlasniK kluba, ali predstavnici Torcide i udruge Naš Hajduk su jasno dali do znanja kako oni to ne žele. Nakon toga, ja sam o tome prestao razmišljat“, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član NO Hajduka Zoran Mamić (sin Tomislava Mamića), rekao je kako je taj NO od izbora u srpnju prošle godine imao čak 57 sjednica, iako bi realno bilo da NO ima četiri ili pet sjednica godišnje.

"Nadzorni odbor glasa o stvarima koje nemaju veze sa zdravom pameću. Ljudi koji su preuzeli Nadzorni odbor ponašaju se kao Bogom dani i kao da sve znaju o nogometu“, kazao je Zoran Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo