KVALIFIKACIJE ZA SP / Reprezentacija koju vodi hrvatski trener zabila šest komada, Palestina na neutralnom terenu izgubila od Australije

Image
Foto: Profimedia

Australija je slavila u gostima kod Palestine s 1-0 pogotkom Harrya Souttara u 18. minuti u ne baš previše kvalitetnom meču, odigranom na neutralnom terenu u Kuvajtu

21.11.2023.
18:13
Profimedia
VOYO logo

Drugo kolo druge faze azijskih kvalifikacija za SP 2026 obilježili su pobjede favorita Japanaca, Australaca i Južnokorejanaca.

Image
BEZ POBJEDE /

Težak domaći poraz Štimca u kvalifikacijama za SP, Jurčević i drugu utakmicu zaredom remizirao

Image
BEZ POBJEDE /

Težak domaći poraz Štimca u kvalifikacijama za SP, Jurčević i drugu utakmicu zaredom remizirao

Napadač Tottenhama Son Heung-min zabio je dvaput i asistirao kod trećeg pogotka dok je Južna Koreja u Shenzhenu svladala Kinu s 3-0. Son je doveo Korejce u vodstvo u srazu skupine C u 11. minuti iz kaznenog udarca nakon što je Hwang Hee-chan bio fauliran u kaznenom prostoru. Dodao je drugi u posljednjoj minuti prvog poluvremena udarcem glavom, a u 87. minuti Jung Seung-hyun. Tajlanđani su u ovoj skupini pobijedili Singapur s 3-1, pri čemu je Suphanat Mueanta zabio dvaput.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanci su u skupini B u saudijskom Jeddahu svladali kao gosti Siriju s 5-0 uz dva pogotka napadača Real Sociedada Takegusha Kuboa. U istoj skupini Jong Il Gwan postigao je hat-trick kada je Sjeverna Koreja izborila svoju prvu pobjedu u kampanji porazivši s 6-1 Mjanmar u Yangonu.

Australija je slavila u gostima kod Palestine s 1-0 pogotkom Harrya Souttara u 18. minuti u ne baš previše kvalitetnom meču, odigranom na neutralnom terenu u Kuvajtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mohanad Ali postigao je u gol u šestoj minuti sudačke nadoknade i donio Iraku pobjedu od 1-0 nad domaćinom Vijetnamom u skupini F, u kojoj su Filipini i Indonezija u Manili remizirali 1-1.

Hong Kong se dvaput vraćao i remizirao 2-2 s Turkmenistanom u skupini E. U ovoj skupini u Taškentu su Uzbekistan i Iran odigrali 2-2. Iranci su vodili golovima Rezeiana i Taremija s 2-0, ali su Urunov i Sergejev spasili domaćina od poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadžikistan je s 6-1 slavio nad Pakistanom u skupini G u Islamabadu. Tadžikistance vodi hrvatski trener Petar Šegrt, a nakon dva kola imaju četiri boda. U toj skupini su još Saudijska Arabija i Jordan koji igraju kasnije.

Oman Branka Ivankovića je poražen u Biškeku kod Kirgistana s 1-0. Oman kao i Kirgistan ima tri boda, a vodeća je Malezija sa šest bodova, dok je na začelju Tajvan bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo