REPREZENTACIJA IM JE PRVAK SVIJETA, A ONI SE MUČE: / Francuski klubovi povijesno loši u Europi

Image
Foto: AFP

Klubovi iz Francuske bilježe povijesno loše rezultate u Europi

26.10.2018.
23:00
AFP
VOYO logo

Francuska je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pobjedom u finalu protiv Hrvatske drugi put u povijesti postala svjetski prvak. Njihova reprezentacija doista je moćna, a s obzirom na godine glavnih igrača, realno je očekivati novu borbu za medalje na nadolazećim velikim natjecanjima.

I dok je reprezentacija ponos i dika Francuske, isto se ne može reći za njihove klubove. Zemlja svjetskih prvaka ima šest klubova u skupinama europskih natjecanja, a oni bilježe najgore rezultate u posljednjih gotovo pola stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravi debakl

Lyon, Monaco i PSG nastupaju u Ligi prvaka, dok Bordeaux, Rennes i Marseille predstavljaju Francusku u Evropskoj ligi. U 18 dosadašnjih utakmica zajedno su ostvarili svega tri pobjede. Po utakmici francuski klubovi osvajaju 0,78 bodova, što je, prema pisanju francuskog "L'Equipa", najgori rezultat još od sezone 1972./1973.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, zbog takvih predstava pati i francuski koeficijent (osvojeni bodovi podijeljeno s brojem klubova), piše Gol.hr. Gledajući samo ovu sezonu, tek su deveti u Europi: prva četiri mjesta drže četiri najjače lige (redom: Španjolska, Engleska, Italija, Njemačka), nakon čega na petom mjestu slijedi Srbija. Ispred Francuske još su Škotska, Norveška i Nizozemska.

Francuska i dalje po koeficijentu spada u najjačih pet europskih liga, ali s popriličnim zaostatkom za trenutno četvrtom Njemačkom. Sa šestog mjesta prijeti im Rusija: nakon prošle sezone bili su im opasno blizu, ali sreća je u nesreći za Francuze da su Rusi ove godine još lošiji od njih, pa se, barem zasad, razlika u korist Francuza povećala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo