VIDEO: / Bosna i Hercegovina pokazala Hrvatskoj sve mane Meksika!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedila je Meksiko u pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo rezultatom 1:0.

4.6.2014.
8:18
VOYO logo

Ovo je bila treća prijateljska utakmica za Meksiko, protivnika Hrvatskoj u skupini A na SP, i prvi poraz. U prve dvije Meksiko je lako riješio Izrael (3:0) i Ekvador (3:1).

Nije to bila prava partija Meksikanaca koji su u ovom susretu pokazali dosta slabosti. Bosna i Hercegovina je u prvih 10 minuta, da je bilo više koncetracije, mogla zabiti četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BiH je do vodstva stigla u 43. minuti. Sejad Salihović je ubacio s lijeve strane u kazneni prostor, a Izet Hajrović rutinski pogodio mrežu udarcem sa sedam metara za svoj drugi gol za reprezentaciju BiH.

//www.youtube.com/embed/NA5ALXUBxio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu, kao i inače u prijateljskim utakmicama, igra se smirila, treneri su dali priliku gotovo svim nogometašima, a viđene su dvije prilike. Najprije je najbolji bosanskohercegovački nogometaš Džeko propustio povećati vodstvo BiH nakon ubačaja iz kuta, a potom je na drugoj strani Ponce katastrofalno pucao iz sjajne pozicije nakon odličnog proigravanja Chicharita.

Meksiko nema ozbiljnost u obrani i lidera na sredini terena, ali ima fenomenalnog Chicharita koji će biti prava prijetnja našima u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do Svjetskog prvenstva Meksiko će igrati još protiv Portugala, a BiH protiv brazilskog Santosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo