REGIJA BRUJI O SPLITSKOM INCIDENTU: / 'Izgleda da u srpskom nogometu nije najveći cirkus, Hrvati su nas ovog puta nadmašili'

Image
Foto: PIXELL

Derbi između Hajduka i Rijeke u Splitu bio je dvaput prekidan zbog divljanja navijača - u 56. minuti zbog bakljade sa sjeverne tribine, a potom u 90.

12.3.2017.
12:14
PIXELL
VOYO logo

Upravo ovom posljednjem dosta su pozornosti posvetili i mediji u regiji.

Image
NEVJEROJATNE SCENE: /

Maskirani huligan s palicom utrčao na teren pa krenuo loviti suca, uhitili ga specijalci

Image
NEVJEROJATNE SCENE: /

Maskirani huligan s palicom utrčao na teren pa krenuo loviti suca, uhitili ga specijalci

Srpski Mondo donosi tekst naslova 'Hajdukov huligan natjeravao suca i molio da ga uhite!'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pišu kako ovo još nije viđeno te da 'iako su i redari i policija "molili Boga" da se huligan mirno vrati na tribinu, on je doslovno čekao da ga netko hiti. Sulude scene na splitskom Poljudu'.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, nadodaju:

"Ako ste mislili da je transparent na ćirilici, na kojoj su ispisani stihovi "morem plovi jedna mala barka", jedina bizarna situacija sa splitskog Poljuda ove večeri - prevarili ste se!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su navijači Hajduka, kluba koji su 13. veljače 1911. godine u Pragu, osnovali studenti iz Dalmacije srpskog porijekla, "isprozivali" gostujuću Armadu transparentom na ćirilici, jedan od huligana iz njihovih redova prosto je molio policiju da ga uhiti", piše između ostalog Mondo.

Blic se također osvrnuo na bizaran prizor. 'Kaos u Hrvatskoj: Ubij Srbina, ćirilica na tribinama, navijači jurili suca!' pišu te napominju kako je u ovom derbiju utakmica bila u drugom planu jer ju je obilježilo vrijđanje Srba, poruka Torcide na ćirilici i upad navijača u teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Član Torcide je nesretnog suca Marija Zebeca jurio u kaznenom prostoru svoje momčadi. A zahvaljući reakciji igrača izbjegnut je veći skandal. Da stvar bude još gora, huligan sa palicom nije se želio vratiti na tribinu, nego je čekao policiju da ga uhiti. Tek poslije zvižduka cijelog stadiona, osiguranje je reagiralo privelo ga. Izgleda da u srpskom nogometu nije najveći cirkus, Hrvati su nas ovoga puta nadmašili", piše Blic.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vesti online navode kako će se osim antisrpske histerije na "Poljudu", derbi Hajduk - Rijeka, pamtiti i po upadu navijača domaće ekipe.

"Huligan s fantomkom na glavi i palicom u ruci uletio je pri kraju utakmice i jurio glavnog suca Marija Zebeca, koji je bježao koristeći igrače kao štit".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim srpskih na incident su se osvrnuli i slovenski mediji. Siol.net piše kako je huligan s palicom zasjenio novi Kekov podvig, Zurnal24 navodi da je navijač napao suca te da su izgredi obilježili derbi.

Crnogorski RTCG također navodi kako ja huligan natjeravao suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Derbi između Hajduka i Rijeke završen je 1:1, ali se neće pamtiti po igri i rezultatu, već skandalu koji su izazvali navijači splitskog kluba. Jedan pripadnik "Torcide" je, pri kraju meča, upao u teren, maskiran i sa šipkom u rukama, i počeo po terenu loviti suca Marija Zebeca. On je bježao od njega, sklanjao se iza igrača, sve dok policija, konačno, nije ušla na teren i uhvatila huligana".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo