RASPAD SISTEMA U MADRIDU: / Man City u manje od 5 minuta preokrenuo utakmicu, Ramos dobio crveni; Lyon iznenadio Ronalda i moćni Juve

Image
Foto: Profimedia

Man City i Lyon slavili su u prvim susretima osmine finala LP

26.2.2020.
22:51
Profimedia
VOYO logo

Prve utakmice osmine finala Lige prvaka

MADRID: Stadion Santiago Bernabeu. Sudac: Daniele Orsato (Italija)

REAL MADRID - MANCHESTER CITY 1:2

REAL MADRID: : Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Mendy, Casemiro, Modrić, Valverde, Vinicius Jr, Benzema, Isco

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MAN. CITY: Ederson - Walker, Laporte, Otamendi, Mendy - Rodri, Gündogan - Mahrez, De Bruyne, Bernardo, Gabriel Jesus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


LYON: Stadion Decines-Charpieu; Sudac: Jesus Gil Manzano (Španjolska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LYON - JUVENTUS 1:0

LYON: Lopes, Denayer. Marcelo, Marcal, Dubois, Guimaraes. Tousart, Aouar, Cornet. Dembele, Toko-Ekambi.

JUVENTUS: Szczesny. Danilo, Bonucci, De Ligt, Sandro. Bentancur, Pjanic, Rabiot, Cuadrado. Ronaldo, Dybala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

U možda i najzvučnijem okršaju osmine finala nogometne Lige prvaka Manchester City je na gostovanju pobijedio Real Madrid sa 2:1, dok je u drugom susretu večeri Lyon porazio Juventus sa 1:0. Sudar "Kraljeva" i "Građana", svakako je jedna od poslastica osmine finala elitnog natjecanja "Starog kontinenta", a u prvom susretu slavili su gosti okrenuvši rezultat u posljednjih 12 minuta utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramos u 84. pocrvenio

Real je poveo u 60. minuti preko Isca, no gosti su okrenuli rezultat golovima Gabriela Jesusa u 78. minuti i Kevina de Bruynea u 84. minuti iz jedanaesterca. Real je utakmicu zaključio s igračem manje nakon to je u 86. minuti isključen Sergio Ramos. Luka Modrić je igrao za Real od prve minute, u 54. minuti je zaradio žuti karton, a teren je napustio u 84. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je bolje otvorio utakmicu, no prvu priliku na utakmici imali su gosti u 21. minuti. Kevin de Bruyne je lijepo uposlio Gabriela Jesusa koji se oslobodio čuvara i pucao, no Thibaut Courtois je fantastično reagirao. Real je uzvratio u 30. minuti preko Karima Benzeme, no Edesron je jednako kvalitetno obranio.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

[FOTO] JE LI RAMOS NAJPRLJAVIJI IGRAČ IKAD U LIGI PRVAKA? Možda je veliki nogometaš, ali ovo mu nikako ne služi na čast

Image

[FOTO] JE LI RAMOS NAJPRLJAVIJI IGRAČ IKAD U LIGI PRVAKA? Možda je veliki nogometaš, ali ovo mu nikako ne služi na čast

City bio sve opasniji, domaćin je poveo, ali...

U nastavku su gosti također, prvi zaprijetili. U 55. minuti je pucao Mahrez, no belgijski vratar je obranio. U trenucima dok je City bio sve opasniji, domaćin je poveo, a pogodak je u 60. minuti postigao Isco. Modrić je presjekao loptu, koja se odbila do Viniciusa, a ovaj je produžio do Isca koji je lagano zabio za 1-0.

City je uspio izjednačiti u 78. minuti preko Jesusa koji je zabio glavom na centaršut De Bruynea. Domaćin je tražio prekršaj nad Ramosom, no suci su priznali pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo četiri minute kasnije "Građani" su okrenuli rezultat, a pogodak iz kaznenog udarca zabio je De Bryune. Jedanaesterac je skrivio Carvajal nad Sterlingom. Igra Reala se raspala u 86. minuti kada je Ramos kao posljednji igrač obrane srušio Jesusa i zaradio crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo peti međusobni susret Reala i Manchester Cityja i prva pobjeda engleskog sastava.

Prije tri godine Real je bio uspješniji u polufinalu Lige prvaka

Prije tri godine Real je bio uspješniji u polufinalu Lige prvaka, pobijedivši u dvije utakmice ukupnim rezultatom 1:0. Dvoboj na Etihadu je zavšio 0:0, a Real je na svom terenu slavio 1:0, a potom u finalu Atletico Madrid nakon izvođenja jedanaesteraca. "Kraljevski klub" je bio bolji i 2012. u natjecanju po skupinama ostvarivši pobjedu (3:2) i remi (1:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo kako se francuski napadač Karim Benzema upisao kao šesti igrač u povijesti Reala s barem 100 nastupa za Real u Ligi prvaka. Ispred njega su Cristiano Ronaldo (101), Roberto Carlos (107), Sergio Ramos (125), Raul (130) i Iker Casillas (150).

Lyon priredio iznenađenje

U drugom susretu Lyon je priredio iznenađenje pobijedivši Juventus sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Lucas Tousart u 31. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to prva pobjeda "Lavova" u pet međusobnih susreta protiv torinske "Stare dame". Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 21. minuti, a zaprijetio je domaćin, no udarac glavom Kara Ekambija nakon ubačaja iz kornera završio je u vratnici. Daleko bolju igru Lyon je okrunio vodstvom u 31. minuti, a pogodak je postigao Lucas Tousart na asistenciju Houssema Aouara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su u 40. minuti imali još jednu odličnu priliku, no Ekambi je pucao preko gola. Talijanski prvak u prvih 45 minuta nije pokazao ništa, a kako je igrao dovoljno pokazuje podatak da u prvih 45 minuta nije uputio niti jedan udarac u okvir domaćeg gola.

Juve je u drugom dijelu pojačao pritisak, ali bez konkretne završnice i domaćin je uspio obraniti pogodak prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni susreti su 17. ožujka u Manchesteru i Torinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


GOTOVE SU UTAKMICE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Raspad sistema u Madridu. Ramos je sad dobio crveni. Ramos je kao zadnji igrač koji je ostao u obrani, sapleo po nogama Gabriela Jesusa koji je pao na rubu šesnaesterca, a Orsato je odmah, bez razmišljanja, pokazao crveni karton kapetanu Reala i Španjolske.

83' - GOOOL: Što se sad dogodilo u Madridu? U 78. Jesus je zabio za 1:1, da bi de Bruyne iz penala postigao gol za 2:1 Cityja. OVDJE pogledajte kako je savršeno izveo penal Belgijac.

82' - Evo penala za City. Orsato sudi penal za Kraljeve.

78' - GOOOL: Nakon VAR odluke dosuđen je gol za City. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

70' - Kao da smo prozvali Juve. Argentinac Dybala je sad utrčavao na centaršut, ali nije zahvatio kako je zamislio. No, lopta je prošla blizu stative.

62' - Evo prvog Sarrijevog poteza u Lyonu, iz igre je povukao Pjanića koji je bio dobar, i to je pomalo neshvatljivo. Ramsey je taj koji će pokušati okrenuti tijek igre za Juventus jer i dalje Talijani nisu ozbiljnije zaprijetili Lyonu, a prošlo sat vremena utakmice i opasno im visi poraz.

60' - GOOOL: Real golom Isca vodi 1:0. OVDJE pogledajte njegov gol. Kakva pogrešku su sad napravili Građani. Real cijelu utakmicu stišće zadnju liniju prilikom Otamendijevog dodira s loptom, a sad su iskoristili grešku Argentinca. Izgubio je loptu Nicolas na 30 metara od gola, a Vinicius je nesebično i brzom reakcijom gurnuo loptu za genijalnog Isca koji u 1 na 1 situaciji lomi Edersona i zabija za veliko slavlje na Bernabeuu.

56' - Raspoložen je Mahrez u nastavku! Osim što je izborio žuti karton i nekoliko prekršaja, prijeti i šutem! Pucao je Riyad Mahrez s desne strane, ali ta je lopta išla direktno u Courtoisa.

54' - Modrić je zaradio žuti karton. Nije bio oprezan i klizećim je startom srušio Riyada Mahreza, te ga je za to kaznio sudac Orsato. Imao je već jedan grublji start u prvom dijelu. Pročitajte OVDJE što o Luki pišu društvene mreže.

46' - Počela su druga poluvremena

45' - Gotova su prva poluvremena

40' - Pokušao je Mendy sad jednom dugom loptom prema Jesusu, ali ona je otišla u ruke Thibauta Courtoisa.

33' - Idemo nazad u Madrid. Izgleda da Laporte neće moći nastaviti igru jer je samo sjeo na travnjak, očito je ozbiljnije povrijeđen. Umjesto njega u igru ulazi Fernandinho, a nastavlja se saga s ozljedama Francuza u dresu Manchester Cityja koji baš nema sreće.

31' - GOOOL: Lyon vodi protiv Juventusa. Houssem Aouar ubacio je loptu u šesnaesterac, a tamo ju je dočekao Lucas Tousart i zabio uz lijevu stativu za ludnicu na stadionu. VIDEO

30' - Kakva prilika za Real. Benzema je sad promašio zicer svih zicera, ali bila je to i sjajna obrana Edersona. VIDEO

27' - Gabriel Jesus opet je s loptom, sad je napravio slalom kroz protivničku obranu, ali je jedan od braniča uspio odnijeti loptu.

24' - Real Madrid ima posjed lopte jer igrači razmjenjuju kratke paseve i čekaju da se otvori rupa, ali ništa nema ploda. Sve je to tapkanje u prazno. Za sad...

21' - Čekao je, čekao City, mučio se, i onda je umalo zabio gol. Pola Realove momčadi ispalo je u visokom presingu jer su stajali visoko, kao što smo takvu situaciju najavili, ali ipak nisu to uspjeli iskoristiti gosti iz Engleske. Gabriel Jesus pucao je s nekih 11 metara, ali fantastično je to obranio Courtois.

13' - Pokušao je sada Vinicius na lijevoj strani iznenaditi City, tražio je Benzemu u sredini jer je bio u dobroj poziciji, ali njegov je ubačaj odsjeo na glavi Laportea.

8' - Real dosta visoko stoji u napadu, odnosno zadnja linija Reala stoji dosta visoko. To je prilika za City iz kontranapada.

5' - U prvih pet minuta u Lyonu i Madridu nema nekakvih posebnih prilika. Što se tiče Reala, Luka Modrić igra dosta unazad u vezi. No, to će se tijekom susreta mijenjati.

4' - Odmah sijeva u Lyonu. Prošao je Cristiano Ronaldo po lijevoj strani kaznenog prostora, loptu koju je udario više je izgledala kao centaršut, a pretvorila se u nemalu opasnost za domaća vrata. No prošla je paralelno s gol-linijom u gol-aut, ali bilo je blizu.

1' - Počele su utakmice.

20.55 - Još nas malo dijeli do spektakularnih dvoboja.

19.53 - Iako je bilo najavljeno da će Modrić susret početi s klupe, a Bale od početka, došlo je do promjene.

19:51 - Počeli su stizati sastavi.

19:36 - Navijači s nestrpljenjem čekaju utakmicu.

18:11 - Sudar divova! Tako bi smo nazvali sraz europskih uglednika, moćnika Reala iz Madrida i Manchester Cityja. Şudar "kraljeva" i 'građana', svakako je jedna od poslastica osmine finala elitnog natjecanja. Bit će to "old money" i "new money" sudar. Ogled najtrofejnijeg europskog kluba s jedne i možda najbogatijeg kluba današnjice koji još uvijek čeka na svoju europsku potvrdu.

Guardiola ostvario pet pobjeda, dva remija i tek jedan poraz protiv Reala

No, na stranu ova moćna utakmica, na Santiago Bernabeu dolazi on. Veliki, ali i poštovani "neprijatelj", Josep Pep Guardiola. Katalonski stručnjak jedan je od najboljih trenera na svijetu koji je s Barcelonom pokorio Europu i pobjeđivao Real. U osam međusobnih dvoboja, Guardiola je ostvario pet pobjeda, dva remija i tek jedan poraz.

Do sada su Real i Man City igrali četiri puta međusobno i Građani još ne znaju za slavlje. Prije tri godine Real je bio uspješniji u polufinalu Lige prvaka, pobijedivši u dvije utakmice ukupnim rezultatom 1:0. Dvoboj na Etihadu je zavšio 0:0, a Real je na svom terenu slavio 1:0, a potom u finalu Atletico Madrid nakon izvođenja jedanaesteraca.

Zidane protiv Pepea

"Kraljevski klub" je bio bolji i 2012. u natjecanju po skupinama ostvarivši pobjedu (3:2) i remi (1:1).

Zinedine Zidane dočekuje Pepea Guardiolu s mini krizom na leđima. Real je u zadnja dva susreta bez pobjede, te samo jednim slavjem u posljednja četiri susreta. City je pak, spojio dvije pobjede nakon dva uzastopna poraza. Međutim, City je uzdrman UEFA-inom odlukom da iduće dvije sezone ne smije igrati Ligu prvaka.

Veliku prašinu je podigao i sam Guardiola izjavom kako će dobiti otkaz ukoliko ne preskoči Real.

"City je osvojio prvo mjesto u skupini, a u osmini finala je dobio Real. Nadao sam se nekom lakšem suparniku. Iskreno, zabrinut sam," kazao je Yaya Toure.

'Real će biti veliki izazov, pravi test za ovu momčad'

Legendarni veznjak je osam godina igrao za City, a bio je i u sastavu u zadnjem međusobnom dvoboju protiv Reala.

"Real će biti veliki izazov, pravi test za ovu momčad. Ako preskoče Real, onda mogu do kraja," uvjeren je bivši reprezentativac Obale Bjelokosti.

Reala je uoči susreta dobio težak udarac nakon što se ozlijedio Eden Hazard, a neće biti niti Asensia, s druge strane upitan je nastup Sanea i Sterlinga. Luka Modrić konkurira za sastav, no španjolski mediji pišu kako će utakmicu započeti s klupe, a u veznom redu će igrati Valverde, Casemiro i Kroos.

Lyon traži senzaciju protiv Juventusa

U drugom susretu večeri Lyon će tražiti senzaciju protiv talijanskog prvaka Juventusa.

Premda je torinska "Stara dama" ove sezone daleko od očekivanih igara, "lavovi" će teško preskočiti ovu prepreku. Do sada su igrali četiri puta, Juve ima tri pobjede, a jedna utakmica je završila bez pobjednika.

"Juventus je favorit, ali teško je očekivati da će se Lyon predati bez borbe. Lyon ima sjajne navijače i mnogo talentiranih mladih igrača koji će se htjeti dokazati," kazao je Juventusov stoper Leonardo Bonucci.

Francuski sastav vodi Rudi Garcija koji je tri godine vodio Romu.

'Garcija odlično poznaje talijanski nogomet'

"Garcija odlično poznaje talijanski nogomet. Zna kako pristupiti određenim utakmicama i sigurno ima iskustvo kako se suprostaviti našoj momčadi. Liga prvaka je posebna, moramo biti oprezni," dodao je Bonucci.

Francuzi, naravno s pravom, najviše strahuju od Ronalda koji je proteklog vikenda odigrao 1.000. utakmicu u karijeri. Pritom je postigao 725 golova, te upisao 251 asistnciju.

"Kada igraš protiv Barcelone ili Juventusa opasnost dolazi sa svih strana. Sve će oči biti uprte u Ronalda, ali Juve ima još vrhunskih igrača," kazao je vratar Lyona Anthony Lopes.

U redovima francuskog sastava neće biti ozlijeđenih Reinea-Adélaidea, Depayja i Konea, a upitan je Rafael, dok Juve dolazi u Lyon bez Douglasa Coste, a pod znakom pitanja je i Sami Khedira.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo