VATRENOG TJERAJU IZ KLUBA? / Real Madrid sprema najveći posao u povijesti, a glavna žrtva operacije mogao bi biti Luka Modrić

Image
Foto: Profimedia

ESPN piše kako će Real zbog tih golemih ugovora ipak morati malo očistiti svlačionicu kako bi se rasteretio budžet

31.12.2021.
16:44
Profimedia
VOYO logo

Već se nekoliko dana po španjolskim medijima piše kako Real Madrid radi na najvećoj transfer-operaciji u svojoj povijesti, na dovođenju Erlinga Haalanda i Kyliana Mbappea u paketu sljedećeg ljeta.

Sada se o transferu Haalanda i Mbappea raspisao i španjolski ESPN koji tvrdi kako Real kreće u veliku akciju i da na ljeto dovodi spomenutu dvojicu. Mbappe bi trebao doći vez odštete iz PSG-a jer mu istječe ugovor na ljeto, a Haalandov transfer trebao bi iznositi oko 75 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, onaj skuplji dio ovog transfera svakako bi bili astronomski ugovori koje će Haaland i Mbappe dobiti, kao i razni bonusi, klauzule i dakako provizije za agente. ESPN piše kako će Real zbog tih golemih ugovora ipak morati malo očistiti svlačionicu kako bi se rasteretio budžet, a jedna od žrtava mogao bi biti i Luka Modrić.

Image
Foto: Profimedia

Imat će astronomske ugovore

"Real ima četiri igrača koji zarađuju velike ugovore, kojima oni istječu na ljeto. To su Gareth Bale, Isco, Luka Modrić i Marcelo. Njihovim odlaskom na ljeto otvorio bi se prostor za to da se plati Mbappea. A tu onda u priču ulazi i Haland za kojeg je poznato da bi tražio 30 milijuna eura godišnje plaće te bi odšteta za njega koštala 75 milijuna eura, koliko iznosi otkupna klauzula u njegovom ugovoru, koja bi trebala biti aktivna od kraja ove sezone", piše ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci tvrde kako bi Haaland i Mbappe potpisali ugovore na šest godina svaki, a to znači da bi Haaland u tom periodu koštao Reala čak 400 milijuna eura kad se zbroje plaća i odšteta te činjenica da Real plaća 49 posto poreza na tu plaću. Mbappe bi isto koštao preko 400 milijuna eura jer bi morao biti najveća zvijezda i najplaćeniji igrač kluba. dakle zarađivao bi i više od Haalanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo