REAL MADRID JE PRVAK ŠPANJOLSKE: / Modrić odigrao spektakularnu utakmicu, Benzema zabio dva komada u ključnoj utakmici sezone

Image
Foto: Profimedia

Real Madrid pobijedio je Villarreal, a Barcelona je iznenađujuće izgubila doma od Osasune, tako da su Kraljevi osigurali naslov prvaka Španjolske

16.7.2020.
22:55
Profimedia
VOYO logo

Barcelona - Osasuna 1:2

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Junior; Rakitić, Sergi Roberto, Riqui Puig; Messi, Braithwaite, Ansu Fati.

Osasuna: Herrera - Vidal, Aridane, Navas, Garcia, Estupinan - Brašanac, Moncayola, Perez - Arnaiz, Adrian

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid - Villarreal 2:1

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Mendy; Modrić, Casemiro, Kroos; Rodrygo, Benzema, Hazard

Villarreal: Asenjo; Pena, Gaspar, Chakla, Pau Torres, Quintilla; Chukwueze, Morlanes, Anguissa, Gomez; Moreno

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nogometaši Real Madrida osvojili su naslov prvaka Španjolske nakon što su u predzadnjem kolu Primere pobijedili u Madridu Villareal s 2:1, uz asistenciju za prvi gol Reala Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolo prije kraja Kraljevski klub ima nedostižnih sedam bodova prednosti u odnosu na Barcelonu, koja je izgubila kod kuće od Osasune (1:2). Realu je to 34. naslov prvaka i prvi nakon 2017. godine.

Image
DRUŠTVENE MREŽE GORE NAKON MODRIĆEVE ASISTENCIJE: /

'Brutalan je, ubija. Pa ovako nije igrao od Svjetskog prvenstva'

Image
DRUŠTVENE MREŽE GORE NAKON MODRIĆEVE ASISTENCIJE: /

'Brutalan je, ubija. Pa ovako nije igrao od Svjetskog prvenstva'

Maestralni Modrić

U prvom je dijelu Real zasluženo stigao do vodstva. Kraljevski klub igrao je sjajno i dominantno, a mozak momčadi bio je Luka Modrić koji je radio sve - razigravao, presjecao lopte, a kruna svega bila je asistencija za Karima Benzemu u 29. minuti za vodstvo Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Casemiro je presjekao loptu na protivničkoj polovici nakon neopreznog odigravanja. Gurnuo je loptu do Modrića koji je u idealnom trenutku proigrao Benzemu. Francuz nije imao težak posao - zabio je kroz noge Asenja.

Drugi gol Reala u pravom je smislu duga priča. Najprije je Ramos srušen na rubu kaznenog prostora nakon sumnjivog kontakta koji je sam inicirao. Ramos nije pucao s bijele točke, već je dodao za Benzemu koji je prerano ušao u kazneni prostor i sudac je odlučio da se penal mora ponoviti. Na kraju je Benzema zabio s bijele točke za 2:0 u 77. minuti i slavlje je moglo početi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doduše, u posljednjih se 10 minuta svašta izdogađalo. Iborra je smanjio prednost Reala, Courtois je izvodio bravure na golu Reala za spas vodstva, Vinicius je zabio, ali je njegov gol poništen. Sve je to rezultiralo velikim slavljem na praznom Alfredu di Stefanu.

Blijeda Barcelona

Dok su se Realovci veselili, u Barceloni nije bilo veselo za domaće. Na poluvremenu su gubili 1:0 nakon pogotka Arnaiza Josea u 16. minuti. Lionel Messi iz slobodnog je udarca donio izjednačenje Barceloni, no na kraju ni s igračem više nisu mogli do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slabašni gosti odnijeli su im sva tri boda, a time i sve nade u naslov prvaka. Ivan Rakitić igrao je do 67. minute, kad ga je zamijenio Sergio Busquets.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


FT Gotovo je! Real Madrid pobijedio je Villarreal, a Barcelona je iznenađujuće izgubila doma od Osasune, tako da su Kraljevi osigurali naslov prvaka Španjolske!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Modrić je izašao iz igre, a zamijenio ga je Valverde.

83' Predivan gol Villarreala. Gaspar je ubacio za Iborru, a ovaj glavom zabio za smanjenje vodstva na 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Drugi gol Reala u pravom je smislu duga priča. Najprije je Ramos srušen na rubu kaznenog protora nakon sumnjivog kontakta koji je sam inicirao. Ramos nije pucao s bijele točke, već je dodao za Benzemu koji je prerano ušao u kazneni prostor i sudac je odlučio da se penal mora ponoviti. Na kraju je Benzema zabio s bijele točke za 2:0.

77' Benzema je zabio za 2:0 iz kontroverznog jedanaesterca i Real je praktički osvojio naslov prvaka Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' U Barceloni je Ivan Rakitić napustio teren, a umjesto njega ušao je Sergio Busquets.

66' Kako je sad Quintilla nokautirao Courtoisa. Zaletjeli su se obojica na loptu i golman Reala dobio je koljenom u glavu. Srećom, bit će s njim sve u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62'Barcelona je izjednačila protiv Osasune. Gol je zabio Lionel Messi. Prekrasno je pogodio iz slobodnog udarca.

54' Evo šanse za Real. Opet je Modrić sve započeo, a lopta je završila kod Rodryga koji je pucao iz blizine, no stigli su žuti u blok. Nakon toga Modrić je dobio žuti karton zbog jednog grubljeg prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme

HT Društvene mreže gore nakon akcije Modrića i Benzeme, svi hvale hrvatskog maestra. Pročitajte više u članku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HT Gotovo je prvo poluvrijeme. Zasluženo vodstvo Reala pogotkom Karima Benzeme na asistenciju Modrića. Samo 45 minuta dijeli Real od naslova prvaka Španjolske.

43' Opet je Modrić savršenom loptom proparao cijelu vezu i obranu Villarreala. Došla je lopta do Rodryga koji je ubacio opasnu loptu u sredinu, ali odbili su to stoperi Žute podmornice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Malo je Villarreal uzeo loptu u svoje noge, pletu mrežu oko Realovog šesnaesterca, no zasad lako Ramos i društvo odbijaju te pokušaje.

29' Real vodi 1:0! Casemiro je presjekao loptu na protivničkoj polovici nakon neopreznog odigravanja. Gurnuo je loptu do Modrića koji je u idealnom trenutku proigrao Benzemu. Francuz nije imao težak posao - zabio je kroz noge Asenja za veliko vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' Malo je popustio pritisak Reala, kao da su čuli što se dogodilo Barceloni, nije više ritam tako visok na stadionu Alfredo Di Stefano.

16' Barcelona gubi kod kuće od Osasune! Zabio je Arnaiz Jose nakon sjajne povratne lopte Estupinana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' Sjajan pokušaj Luke iz daljine, morao se protegnuti Asenjo da skrene tu loptu. Bila je to prava bomba s više od 20 metara.

7' Real puno aktivniji, Modrić je posebno inspiriran večeras. Dao je najprije idealnu loptu u prostor za Hazarda koju je Belgijanac uprskao jer je išao ubacivati petom, a zatim je pokrenuo akciju na kraju koje je Benzema pucao slabo, po sredini gola, što je bila laka zadaća za Asenja. Sjajnom reakcijom spriječio je jednu dobru situaciju za Villarreal na sredini terena. Teško da Luka može bolje igrati nego što igra sad.

4' Kakva sada lopta Ramosa za Carvajala preko pola igrališta. Ušao je bek Reala u prazan prostor, štopao je idealnu Ramosovu dijagonalu i pokušao efektno, lobom tražiti put do mreže, no Asenjo je to predvidio i samo lagano uhvatio loptu u ruke. Zanimljiva akcija Kraljevskog kluba na samom startu utakmice.

1' Počele su utakmice.

19:51 - Modrić i Rakitić igraju od prve minute.

16:31 - Katalonski div upao je u velike probleme pred sam kraj sezone, dok su Kraljevi nakon pauze zaredali fantastične rezultate i stigli na mali korak do osiguravanja naslova prvaka.

U posljednjem su kolu u gostima slavili protiv Granade rezultatom 2:1, golove su zabili Benzema i Mendy, a Francuzu je asistirao Luka Modrić koji je bio možda i ključan dio Realovih trijumfa.

Dan D za Barcu

Barcelona je također upisala pobjedu u posljednjem kolu. Slavili su u gostima kod Valladolida, ali to im je bila četvrta pobjeda u posljednjih sedam prvenstvenih susreta. Premalo za prvo mjesto.

Slamku spasa morat će tražiti u današnjem susretu protiv Osasune, no pobjeda im neće vrijediti ništa ako Real odradi svoj posao kod kuće protiv Vlllarreala. Kraljevski klub ima večeras neusporedivo teži posao, no pobjedom osiguravaju naslov prvaka Španjolske kolo prije kraja. Do kraja sezone Realu trebaju dva boda u posljednja dva kola da osigura naslov prvaka. Barcelona nema pravo na ispuštanje niti jednog boda.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo