RAZVALILI MESSIJA: / "Pojavio se kao da ide u zoološki vrt, prljav i neobrijan!"

Image
Foto: AFP

Nema kraja kontroverzama nakon neočekivanog posjeta Lionela Messija Gabonu prošli vikend.

22.7.2015.
12:01
AFP
VOYO logo

Podsjetimo, zvijezdu Barcelone je prošli vikend ugostio gabonski predsjednik Ali Bongo Ondimba koji je uvaženog gosta čak i osobno vozio gradom u svome automobilu. Messi je potom položio kamen temeljac novog nogometnog stadiona, a France Football je koji dan kasnije izašao s informacijom da je svoj kratkotrajni posjet naplatio vrtoglavih 3,5 milijuna eura.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Messi je u međuvremenu izjavio da to nije istina, a sada je suočen s novim žestokim kritikama. Glavna gabonska oporbena stranka Union du Peuple Gabonais (UPG) objavila je priopćenje u kojem je četverostrukog osvajača Zlatne lopte optužila da je pokazao manjak poštovanja prema zemlji koji je posjetio. Argentinac se, naime, na polaganju kamena temeljca pojavio vrlo ležerno odjeven, u kratkim hlačama, veseloj majici i tenisicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poderane, pohabane hlače"

"Nogometni mesija se pojavio u Gabonu kao da je došao u zoološki vrt: prljav, neobrijan i s rukama u džepovima kao da traži kikiriki. Kad se zovete Lionel Messi i kad ste multimilijunaš, nemate pravo pojaviti se pred službenim predstavnicima države, pa makar i banana države, s rukama u džepovima i u poderanim, pohabanim kratkim hlačama", optužuju Messija iz UPG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gabon nije zoološki vrt. Ne znamo zašto je Argentinac došao ovdje, ali u najmanju ruku imamo pravo ukazati na njegov nemar i nedostatak poštovanja prema standardima i načelima. Neugodno smo iznenađeni Messijevim ponašanjem i izgledom i osuđujemo njegovu bezobzirnost", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo