ništa od marinersa / Razočarao ga ponuđeni ugovor: Najbrži čovjek na svijetu završio australsku nogometnu avanturu

Image
Foto: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL

Kako ga financijski uvjeti ponuđenog ugovora nisu zadovoljili, Bolt je zahvalio klubu i poželio im uspješnu sezonu

2.11.2018.
10:05
Martin Rickett/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Australska nogometna avantura najbržeg čovjeka na svijetu Usaina Bolta (32) završila je prije nego što je službeno započela. 

Čelnici australskog prvoligaša Central Coast Marinersa poručili su da su pregovori oko Boltovog profesionalnog ugovora propali i jamajčanska zvijezda neće potpisati ugovor. Premda je australski klub ponudio Boltu ugovor, 32-godišnji Jamajčanin nije bio zadovoljan financijskom ponudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Central Coast Marinersi pokušali su zatvoriti financijsku konstrukciju pomoću lokalnih sponzora, ali nisu uspjeli. Prema pisanju australskih novina, Bolt je tražio ugovor vrijedan 1.8 milijuna eura, dok je klub bio spreman platiti svega 95.000 eura.

Vlasnik kluba Mike Charlesworth kazao je kako su "Marinersi bili oduševljeni" što su radili s popularnim sportašem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unatoč činjenici da nismo došli do sporazuma, oduševljeni smo što je olimpijski prvak i svjetski rekorder bio dio našeg kluba tijekom ovih osam tjedana".

Bolt je zahvalio klubu i poželio im uspješnu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim se zahvaliti klubu, menadžmentu, igračima i navijačima koji su me sjajno prihvatili. Želim klubu uspjeh u nastavku sezone", poručio je Bolt koji je u Australiji bio od kolovoza, a za klub je u prijateljskim susretima postigao dva gola.

Bolt je u posljednjih godinu dana trenirao s Borussijom Dortmund,Sundownsom i Stromsgodsetom, međutim nije se uspio izboriti za profesionalni ugovor. Down Under nije mu pružio sreću, zasada nije uspio ostvariti svoj san da postane profesionalni nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći sprinter svih vremena tijekom karijere osvojio je osam zlatnih olimpijskih medalja te 11 zlatnih medalji na svjetskim prvenstvima.

Svjetski je rekorder na 100 (9.58 sekundi) i 200 metara (19.19 sekundi), a Bolt je također i prvi sportaš koji je na istim Olimpijskim igrama oborio oba svjetska rekorda na kratkim stazama i prvi nakon Carla Lewisa koji je na istim Olimpijskim igrama osvojio zlato u utrkama na 100 i 200 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najboljih sportaša svih vremena atletiku je napustio je u kolovozu 2017. na svjetskom prvenstvu u Londonu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo