RAZBUKTAO SE RAT IZMEĐU POGBE I MOURINHA: / Portugalac postavio ultimatum klubu, legenda Liverpoola popljuvala Francuza

Image
Foto: AFP

Dvojac danima dominira naslovnicama engleskih medija.

27.9.2018.
12:16
AFP
VOYO logo

Burno je posljednjih dana na Old Tarffordu. Portugalski stručnjak Jose Mourinho i najveća zvijezda kluba Paul Pogba ušli su u rat i pitanje je tko će izvući deblji kraj. Francuz je nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje je osvojio naslov, odlučio da ne želi više igrati u Teatru snova, a Barcelona se spominjala kao iduća destinacija.

Na koncu su Katalonci navodno odustali prvenstveno zbog cijene, ali i činjenice da su vlasnici Uniteda spustili rampu na transfer. Kako bi ga što bolje motivirao na početku nove sezone Mourinho mu je potom odlučio dati kapetansku vrpcu. Ipak, on je bio predodređen da postane vođa momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skinuo mu vrpcu

Unatoč tomu što se činilo da su zakopali ratnu sjekiru, njihov odnos dodatno je narušen posljednjih dana. Poslije utakmice s Wolwehamtonom Mourinho mu je pred svim igračima priopćio da više neće biti zamjenik kapetana, te ga je izostavio s utakmice liga kupa protiv Derby Countyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tribinama se Francuz pak dobro zabavljao što je snimio na Instagramu, a kako je United na kraju ispao sporna snimka je postala predmet novog prijepora između dvojca. Kako su snimile kamere Sky Sportsa Portugalac i Francuz porječkali su se za vrijem treninga, da bi kasnije bilo otkriveno da je upravo ta snimka izazvala prijepore. Mourinho se navodno raspitivao u kojem je točno trenutku objavio video.

'Ili on ili ja'

Dan poslije toga engleski mediji, među kojima je i The Sun, objavili su da je Portugalac stavio ultimatum pred čelnike kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ili ja, ili on", navodno je su glasile njegove riječi. Mourinho se nada da će klub stati na njegovu stranu kada su u pitanju svađe sa zvijezdama, jer je to bio slučaj kada je sir Alex Ferguson bio trener.

Međutim, slavni Škot je ipak u svojih 26 godina na klupi rezultatima debelo stekao ogroman kredibilitet, što nije slučaj kada je u pitanju Portugalac. Prema pisanju Mirrora, Pogba navodno silno želi u Barcelonu, a Mourinho ga se spreman riješiti već u siječnju. U klubu pak drugačije razmišljaju jer smatraju da bi na ljeto mogli dobiti rekordnu odštetu, znači preko 200 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sukob između trenera Uniteda osvrnuo se u komentaru za Sky bivši igrač Liverpoola Jamie Carragher. "Igre moći. Tim bih ječima opisao ono što se događa tamo. Ako pitate mene, za mene je Jose Mourinho u pravu. Obojica su u isto vrijeme došli, prije dvije godine i milim da je Mourinho napravio više toga od Pogbe", kazao je i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugo je pitanje bi li Mourinho trebao više dobiti od igrača od 100 milijuna, ili nekog drugog igrača. Trenutno mislim da Pogba nije vrijedan gnjavaže ako se pogleda kako igra. Jedna teorija provlači se posljenjdih dana, a ta je da ćemo vidjeti drugačijeg Pogbu ako Mourinho ode. Navijačima Uniteda poručujem jasno da neće. Nitko tko u dvije godine nije pokazao nešto posebno ne postaje odjednom drugačiji igrač zato jer je došlo do promjene trenera", smatra Englez.

Kritike bivšeg braniča Redsa

"Tek sada vidimo kakav je Pogba igrač. Nije toliko dobar koliko mili da jeste. Nije. Ima talenta, ali njegov je problem njegovo razumijevanje igre. To mu je bio problem otkako je došao i to je problem i sada. Njegovu karijeru u Unitedu najbolje dočaravaju posljednje dvije utakmice. Zabio je sjajan gol protiv Young Boysa u Ligi prvaka, da bi protiv Wolwesa izgubio loptu na sredini terena, pao, i nije se potrudio vratiti u obranu, da bi oni zabili za izjednačenje. Takav je on igrač", pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno se govori o njegovu odlasku iz Uniteda. Postoje drugi klubovi za koje Pogba ne igra, poput Barcelone i Reala, i jako su uspješni. Govoriti o njemu i Barceloni...Ne mogu zamisliti igrača koji manje paše tom klubu. U Barci je disciplina sve, držanje pozicije, igra za momčad. To je u suprotnosti sa svime što on predstavlja na travnjaku. On igra za sebe", kazao je i za kraj još jednom stao uz Mourinha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi govore da Mourinho stvara probleme, da mu je uzeo kapetansku traku, ali on zapravo nije materijal za kapetana s obzirom kako igra i dopušta da njegov menadžer govori o klubu. Kako se to može dogoditi?", završio je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo