RAVNO DO DNA: / Bio je najveći svjetski talent, a sada ide u drugu kinesku ligu

Image
Foto: AFP, ANDREW YATES

Brazilski nogometaš Anderson (27) prije desetak je godina smatran jednim od najvećih svjetskih talenata. S U-17 reprezentacijom je 2005.

7.1.2016.
16:20
AFP, ANDREW YATES
VOYO logo

Za uspordbu, istu su nagradu dobivali i Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fabregas, Sergio Agüero, Paul Pogba... U njihovom je društvu i Anderson, ali dok svi ostali navedeni danas igraju u nekom od europskih velikana, Brazilčeva je karijera u silaznoj putanji.

Konačni pad

Anderson je 2006. došao u Porto, a samo godinu dana kasnije ga je kupio Manchester United. U prvim je trenucima na Old Traffordu davao naznake velikog talenta, ali kako je vrijeme prolazilo, bio je sve lošiji i dobivao sve manje prilika. Nakratko je tijekom 2014. poslan na posudbu u Fiorentinu, ali ni tamo se nije proslavio, pa je u siječnju prošle godine definitivno raskinuo suradnju s Unitedom i vratio se u rodni Brazil, točnije u Internacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/hn553z7X7H5

Ni tamo mu ne cvatu ruže, pa su se ovih dana u brazilskim medijima pojavile informacije da bi mogao završiti u Kini. Ali ne u prvoj ligi, već u redovima drugoligaša Hebei Fortunea s kojim je navodno u pregovorima. Ostvari li se transfer, bit će to za Andersona konačni pad, ali i još jedan dokaz da nema smisla golobrade mladiće preuranjeno dizati u zvijezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo